banner1451
Öne Çıkanlar EŞLERİNİN BÖBREĞİ İLE HAYATA TUTUNDULAR SİVİL TOPLUM GELİŞİRSE TÜRKİYE DEMOKRASİSİ DE GELİŞİR YAŞANACAK BİR TÜRKİYE İÇİN KÖY GARAJI CHP DEDİ KENDİMİZ ÇALDIK DONDURMA ISMARLADI

Bu haber kez okundu.

AKPINAR, GELEN ŞİKÂYETLERİN ARDI ARKASI KESİLMEDİ
  

Üniversitemizin 1992 yılında büyük umutlarla kurulduğuna dikkat çeken MHP Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Mustafa Akpınar, yaptığı açıklamada; “Geçen 26 yıllık süreçte maalesef büyük bir mesafe kat edemediğini üzülerek ifade ediyorum. Bizimle akran üniversiteler KSÜ’yü fersah fersah geçmiş durumdalar.

Artık ülkeler, şehirler bilimle yarışırken, Üniversitemiz yerinde saymıyor her geçen gün geriye doğru gidiyor. Yenilikçi üniversiteler arasında yerimizi kaybettik, her geçen günde sıralamamız düşüyor. 26 Yıllık süreç içerisinde Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitemize 5 rektör geldi, maalesef fiziki yapılanmamız yüzde 50’yi ancak geçti.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinin bilimle, başarılarla, akademik kariyerlerle, yeni buluşlarla, yeni fakültelerle adının duyulmasını istiyoruz. Fakat son yıllarda üniversitemiz, yönetimin kendine has skandal uygulamalarıyla anılır oldu.

Bu böyle gitmez, KSÜ Yönetiminin skandal uygulamaları şehrimize, üniversitemizin kurumsal kimliğine, bilim adamlarımızın başarısına, şehir ile olan diyaloğuna büyük ölçüde zarar veriyor.

Bu zamana kadar üniversitemizle ilgili bize gelen şikayetleri dinledik, somut bir adımın atılmasını ve yönetimin haksız uygulamalarının son bulacağını düşünerek bekledik. Ama şu ana kadar gelen şikayetlerin ardı arkası kesilmez oldu.

Başarılı akademisyenlerin bir bir istifa edip gittiği, bilim adına önemli icraat yapmak isteyenlerin önlerinin kesildiği, kendine yakın olmayan bilim adamlarının kıyıma uğradığı üniversite yönetimine tepkimizi dile getirmek istiyorum. Bu yönetim tarzı bu şekilde devam ederse Üniversitemizde başarılı akademisyenin kalmayacağını ve üniversiteyi toparlamak için de yılların gerekeceğine inanıyorum. Sütçü İmam Üniversitesi Kahramanmaraşlılarındır. Şu an Kahramanmaraş’ın gerek siyaseti, gerek iş dünyası gerek STK’ları ve gerek hemşerileri üniversite ile sağlıklı bir bağ kuramamaktadır. Kapılarını kapattığı üniversitenin duvarlarının arkasında kendine has yönetim tarzıyla her geçen gün üniversiteye kan kaybettiren KSÜ yönetimi ne yapmaya çalışmaktadır.

Yerli ve Mili REKTÖR istiyoruz. Kahramanmaraş edebiyatın, şiirin başkenti olan ilimizde, Üniversite Rektörünün yerli olması sorumluluk duygusu ile hareket ederek görevinin sahiplenmesi ve üniversitenin şehirle bütünleşmesine daha çok katkı sağlayacaktır. Kahramanmaraşlı bir rektör istiyoruz. Çünkü Kahramanmaraşlı bir rektörün şehirdeki işadamları, siyasiler, sivil toplum örgütleri ile işbirliği kurarak üniversiteye katkı sağlaması daha üst seviyede olacaktır.

Rektör DEVECİ Fetö noktasında hassas davranmadığı, bazı öğretim üyelerini mağdur ettiği bazı öğretim üyelerini de koruduğu bilinmektedir. Yaptığı bu uygulamalarla Üniversite çalışanlarının ve kamuoyunun tepkisini çekmeye devam etmektedir.

Kamuoyunda ve basında ihalelerdeki usulsüzlükler, bilim adamlarına haksız davranışları artık sözün bittiği yere gelmiştir. Hele bir şehit yakınına yaptığı sürgün bardağı taşıran son damla olmuştur. Kahraman Türk ordusu Afrin’de Türkiye’nin bekası için varını yoğunu ortaya koyarken, vatan için canını veren şehitlerimizin bize olan emanetlerine sonunu kadar sahip çıkmak zorundayız. Hal böyle iken üniversitede şehit yakınının sürgün edilmesi kabul edilemez bir durumdur.

Üniversitede o kadar olumsuzluk olmasına rağmen, o kadar şikâyet edilmesine rağmen KSÜ Rektörü ve yönetimini kimin koruduğunu, o koltukta hala nasıl ve ne şekilde oturduğunu da MHP Dulkadiroğlu İlçe Teşkilatı olarak merak ediyoruz.

İktidar kanadının KSÜ Yönetiminin bu uygulamalarına neden ses çıkarmadıklarını da anlamış değiliz. Daha önce bir gazeteye beyanat veren AK PARTİ İl Başkanı Ahmet Özdemir bey Rektör DEVECİ ile iletişim kuramıyoruz demişti. İktidar partisinin teşkilat başkanlarından, Milletvekillerinden, Yerel yönetimlerdeki belediye başkanlarından beklentimiz bu sorunun bir an önce çözülmesi gerekirse İlimize ziyarete gelecek olan Sayın Cumhurbaşkanımıza bu konuyu aktarmalarını bekliyoruz” dedi.

Açıklamasının ardından Başkan Akpınar, gündeme ilişkin çeşitli soruları cevaplandırdı. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol