banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar ADAYLIK BAŞVURUSUNU YAPTI İSTİHBARATIMIZIN HAFIZASI SİLİNMİŞ GAZETECİ DOĞRU VE TARAFSIZ OLMALI BASINDAN SORUMLU Menar

Bu haber kez okundu.

AK PARTİ VE ANDIRIN’DA BİR GÜN

 AK Parti seçim otobüsü yolu kapatıyor. Trafik nereden akıyor bilmiyorum ama MHP ile AK Parti seçim bürosunu yan-yana görenler, “Yarın seçim bittiğinde, kim bilir, belki AK Parti ile MHP koalisyon yapabilir” esprisini patlatıyor insanlar.


Seçim otobüsü üzerine önce AK Parti İlçe Başkanı Şaban Avcı çıkıyor. Rüzgâra karşı yazılı kâğıttan zar-zor okuduğu cümleleri yarım yamalak dinleyicilere ulaşırken, bunu 3 dönemdir ilçeyi başarı ile yöneten Baki Tezcan takip ediyor.

Belediye Başkanı Baki Tezcan, nazik, beyefendi insan. Vatandaşa da ona; “Andırın seninle gurur duyuyor!” diyerek tezahüratta bulunurken, “10 senedir size hizmet ediyorum. Neler yaptığımızı sizler biliyorsunuz. İlçemizin sorunu yok, kaldı ki artık hizmetin yönünü köylere çevirdik” diyor ve seçimlerin ilimize, ilçemize ve ülkemize hayırlar getirmesi temennisinde bulunuyor. Alkış…


YENİ TÜRKİYE’Yİ BİRLİKTE KURALIM

Koalisyon hükümetlerinin bu ülkeye getirdiği karanlıkları, felaketleri, kötü yönetimi anlatan İl Başkanı Av. Metin Doğan oldu. Başkan Doğan, AK Partinin kurulduğu günden bu yana geçen sürece değindi, AK Parti iktidarı ile elde edinilen kazanımları örnekledi, ‘Yarınları, Yeni Türkiye’yi birlikte kuralım. Kahramanmaraş ve Andırın’a çok hizmetimiz oldu, daha da olacak. Ama eksikliklerimizi yok mu, var, ancak merak etmeyin, o eksiklikleri de tamamlayacak olan yine AK Parti kadrolarıdır. Çünkü bu ilçeye ne yaptıysa AK Parti döneminde yapılmıştır’ dedi, ilçedeki okuma yazma oranına ve Türkiye’nin her yerindeki Andırınlı bürokratlardan söz etti, ilçede yaşayanları okuyan bir toplum olarak yorumladı, eğitimin önemine ve ilçenin eğitime verdiği katkıyı dile getirdi.

Doğan, söz eğitimden açılmışken eskiden sınıflarda 70 kişilik öğrenciler eğitim görürken, bugün sınıflardaki öğrenci sayısının 33’lere düştüğünün altını çizdi, akıllı tahtaların ve tabletlerin okullara girmesi yanında, artık AK Parti döneminde ailelerin çocuklarını okullara gönderirken kara kara düşündükleri ve aile bütçesine maliyet getirdiği kitapları da bu hükümet döneminde verildiğini söylerken, caddedeki alkış büyük geldi. Sonra da Devletin müşfik elinin vatandaşın üzerinde olduğunu yineledi, anket firması olan Ali Taran’ın daha önce Cem Uzan’ı paralatırken, şimdi de CHP’yi cilalamaya ve pompalamaya çalıştığına dikkat çekerek, son olarak da “Ülkede huzurun, asayişin, güven ve istikrarın sürmesi için 7 Haziran genel seçimlerinde Andırın’dan AK Partiye yüzde 70 ve 80 oy vermeye var mısınız?” çağrısını yaptı, caddeden yükselen ses büyük bir ‘evveeeeeettt’ oldu.

BEN ANDIRIN’IN DA MİLLETVEKİLİYİM

Çocuklarımızın, insanlarımızın aydınlık geleceği için, aydınlık bir Türkiye için oy isteyenlerden biri de AK Parti Osmaniye 1. sıra milletvekili adayı Mücahit Durmuşoğlu idi. Konuşmasından eski bürokrat olduğu anlaşılınca, o da kendini yörenin insanı saydı, hatta Andırın ile rabıtası olduğunu tekrarladı, “Her ne kadar Osmaniyeli isem de aynı zamanda ben Andırın’ın da milletvekiliyim” dedi alkış topladı. Osmaniye-Kadirli ve Andırın’ı et ve tırnağa benzetti, Kadirli-Göksun yolunun da bir an önce bitmesi için elinden gelen çabayı göstereceğinin altını çizdi.

6 SIFIRLI VE CEBİMİZE SIĞMAYAN PARA

Bu kez otobüsün üstünde Veysi Kaynak v ardı. 8 Haziran sabahı Türkiye’nin bambaşka duygularla uyanacağını belirtirken, Yeni Türkiye ile uyandıklarında, yine ekonomik ve siyasi istikrarın bu ülke için vazgeçilmez değerler olduğunu dile getirdi, eski-yeni Türkiye’den örnekler verdi, koalisyon hükümetlerinin yarattığı ekonomik ve siyasi krizlerin faturasının vatandaşlara kesildiğini söyledi, Kadirli-Andırın-Göksun yolunun yapılacağını ifade etti, milletin yaralarına merhem olan yegâne siyasi iradenin AK Parti olduğunu söyledi.

Kaynak, çocukların ve geleceğin teminatı olarak gösterdiği AK Parti iktidarında hizmetlerin geldiğini Yeni Türkiye’de artık tankların, uçakların, füzelerin kendi mühendislerimizce yapıldığına da dikkat çekince, caddeden yükselen alkış çok uzaklarda duyuldu.

Sonra geçmişte, 6 sıfırlı, cebimize sığmayan, hiçbir geçerliliği ve değeri olmayan Türk lirasının bugünkü değerinden bahsederken de, dünyada söz sahibi bir Türkiye’nin varlığının her tarafta hissedildiğini duyurdu kalabalığa, ancak söz teröre gelince, “Terör meselesini mutlaka halletmemiz lazım” demekten de geri kalmadı, tek vatan, tek bayrak, tek millet cümlesini yineledi.

MERKEZDE NE VARSA, ANDIRIN’DA DA O OLACAK

İkinci sıra milletvekili Ecz.Nursel Reyhanlıoğlu otobüse çıktığında, kendisini Andırın’ın milletvekili ilan eti, çünkü danışmanı Andırınlı idi.

Ve Fatih Erkoç. Büyükşehir Belediye Başkanı… Hitabeti düzgündü, net ve güzel cümleler kurdu. “Bizleri coşku ile karşıladınız, sizlere layık olmak için buradayız”  deyince asıl alkışı hak edenin kendisi olduğunu fark etti.

30 Mart mahalli seçimlerinden, büyükşehir yasası ardından merkeze, ilçelere ve köylere yapılan hizmetlerden örnekler saydı, yerler ve adresler gösterdi. Özellikle gurup yollarını, asfalt ihalelerini, parkları, açıkçası, teknik ve sosyal belediyecilik adına ne varsa yapılan hepsini anlattı, “Merkezde ne varsa, ne yapılıyorsa, ilçelerde de onlar olacak” deyince büyük bir alkış tufanı koptu. “Hizmetten yana kaygınız olmasın” dedi, hesap peşinde koşanların hesaplarının bozulacağını yineledi, taziye evi sözü de verdi, bu seçimin önemine de vurgu yaparak, Andırın halkından 7 Haziran genel seçimleri için güvence istedi, alkışı da hak etti.

RAMAZANOĞLU, YILDIRIM GİBİYDİ

Bu dönem mecliste olmayacak. Kendi iradesi ile adaylıktan sarfı nazar eyledi. Ama nezaketinden hiçbir şey kaybetmeyen mahallelim Yıldırım Ramazanoğlu, güya kısa konuştu ama imalı cümleleri otobüsün üzerinden ilçenin her tarafına duman gibi dağılıverdi. Bir mesaj veriyordu aslında. AK Parti beyannamesinin bir doktora tezi gibi hazırlandığını yinelerken, diğer partilerin seçim beyannamelerini de diline dolamadan geri kalmadı.

Nezaketi, asilliği üzerindeydi.


ANDIRIN ADI, ENDERUN’DAN GELİYOR

AK Parti Gurup Başkanvekili Mahir Ünal otobüsün üzerine çıktığında, sanki otobüs sallanmaya başladı. Hem hitabetini konuşturdu, hem de sunuculuktaki marifetini ortaya koydu. Usta sunuculara taş çıkartıyordu adeta. Cümleleri düzgün, netti. Hele hele hemen yan taraflarındaki MHP seçim bürosuna ve MHP’lilere selam göndermesi, onlara kardeşim demesi, o cenahın alkışını da üzerine çekince, alkışlar birbirine karışınca, mutluluğu daha da büyüdü alkışlarla birlikte.

Sonra Andırın isminin, ilim, irfan, fikir, düşünce ve kelamın merkezi olan Enderun’dan geldiğini ifade etti, konuşurken eleştirirken bilgilendirmeyi de gözden kaçırmadı, insanlarını da ilim irfan sahibi olarak yorumladı.

Yukarıda da ifade ettiğimiz gibi, seçim otobüsü üzerinden hemen yan taraftaki MHP’lilere kardeşim diye seslenmesi, insanların gururunu okşadı. Onları selamladı, hayırda yarışılması gerektiğinin altını çizdi.

Sayın Ünal, Andırın’a 272 milyonluk yatırımın aktarıldığını yinelerken, yapımı devam eden 3 okuldan, inşaatı tamamlanan yeni hükümet konağından bahsetti, ‘milletten aldığımızı millete veren tek partiyiz’ derken, ‘bunun için bize oy veriyorlar’  diye konuşurken, ‘millet bizimle yürüyor’ ifadesini kullanırken, gönlünüzü rahat tutun cümlesini kullanırken, yüzünde gülücükler açıyordu.

Sonra, konuşmaların ardından adayları tek tek seçim otobüsünün üzerine davet etti, Andırın’a gelen belediye başkanlarını tanıttı, anons görevini de başarı ile yerine getirirken, namaz vaktiydi, namaz kılındı, sonra muhtarlarla özel görüşmelerin ardından, Haştırın’daki yemek faslı ile gün bitmiş oldu.

Kısacası, bugün güne damgasını vuran AK Partiydi.



















Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol