banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

ABDULKADİR KONUKOĞLU: “DARBE GİRİŞİMİ SÜRECİNDE DEMOKRASİDEN VE MİLLETİNDEN YANA TAVIR ALARAK ÇOK ÖNEMLİ VE TARİHİ SINAV VEREN BASINIMIZI ALKIŞLIYORUM”
  

Abdulkadir Konukoğlu, darbe girişiminin başladığı andan itibaren Türk basınının da demokrasiden ve milletten yana tavır alarak çok önemli ve tarihi bir sınavı başarıyla yerine getirdiğine dikkati çekerek, “Darbe girişimi karşısında dik duran, devletten ve milletten yana tavır alan basınımızı alkışlıyorum, kendilerini kutluyorum” ifadelerini kullandı.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve Başbakan Binali Yıldırım’a telgraf çeken Konukoğlu, Cumhurbaşkanı’na gönderdiği telgrafta şu görüşlere yer verdi:

 

“Zatıalilerinizin dirayetli tutumu ve kararlılığı, TBMM’nin anında kenetlenerek inisiyatif alması, Hükümetimizin ilk andan itibaren tavizsiz tutumu ve halkımızın demokrasiye örnek bağlılığı sayesinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti, tarihinin en önemli badirelerinden birisini en az acı ve zararla atlatmıştır.

 

Türkiye Cumhuriyeti Devleti, zatıalilerinizin işbaşına geldiği 2002 yılından bu yana attığınız emin adımlar sayesinde milli iradeye aziz milletimiz dışında hiçbir gücün hükmedemeyeceğini, millet iradesinden nasibini alamayanlara ve dünyaya bir kez daha en kararlı bir şekilde ispat etmiştir.

 

Demokrasi aşığı milletimizin, zatıalilerinizin çağrısı üzerine sokakları milli irade dışı güçlere kapatarak ülkemizin kaos ortamına girmesini önlemesi, geleceğimiz adına çok önemli bir kazanımdır. Milletimiz iradesine, seçtiklerine ve ülkesine sahip çıkmıştır. Ülkemizde demokrasi ve istikrar kazanmıştır.

 

Sayın Cumhurbaşkanım,

Darbe girişiminin müsebbiplerinin hak ettikleri cezayı alacaklarından hiç şüphemiz yoktur. Ülkemizi karanlığa yöneltecek darbe girişiminin bastırılması sırasında şehit olan vatan evlatlarını minnet ve rahmetle anar, yaralanan kardeşlerimize Yüce Allah’tan acil şifa dilerim. Zatıalilerinizin şahsında büyük milletimize geçmiş olsun dileklerimi sunarım.”

     

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol