Bilindiği üzere, 18-19 Haziran Cumartesi-Pazar günleri, 1.6 milyon aday için LYS sınavı vardı.

Bu sınavların sınava giren kişiler için zorluğunu, stresini herkes az çok biliyordu. Çünkü ya çocukları, ya kardeşleri, ya da bir yakınları mutlaka giriyor bu sınavlara.

Sınavlar zor, zor da sınavların yapılacağı okulları bulmak o sınavlardan bin katlı zor. En garanti yolu halk ve belediye otobüsleri diye düşünüyorsunuz, ama ne mümkün? Öyle okullar var ki, ismi o kadar değişmiş, o kadar değişime uğramış ki, otobüs sürücüleri dâhil hiç kimse bilmiyor yerini yurdunu.

Daha garanti yöntem olarak başka yol deniyorsun, internetten iletişim bilgilerini ve telefon numarasını bulup arıyorsunuz, yine mümkün değil.

Cevap veren yok!

*

Aslında burada asıl iş, daha üstte sınav yerlerinin belirlenmesinde. Yahu kardeşim bu sınavlarda zaten ince elenip sık dokunuyor. Herhangi bir torpil olma ihtimali kocaman bir sıfır. O zaman bu çocukları okul arayarak sınav öncesi strese sokmanın âlemi ne?

Naçizane fikrim, gözlemlediğim kadarıyla bu çocukları ikametgâhlarına yakın okullara verseler sınav yerlerini, bir nebze de olsa hem ailelerin, hem de çocukların rahatlayacağını düşünüyorum.

Köyden kentten gelen çocuklarımız var. Sizlere abartı gibi gelebilir, ama 2 otobüse binecek parası olmayan çok kimseler var. Benim de oğlum bu sınava girdiği için yakinen şahit olduğum ve de gözlemlediğim için bunu dile getirmek istedim.

*

Eminim sizler de çevrenizde bu gibi ya da daha kötü durumlarla karşılaşmışsınızdır.

Elçiye zeval olmaz!

Gördüm, gözlemledim,  duyarlı bir vatandaş olarak dile getirdim.

Gerisi milli eğitim camiasına, etkili ve yetkili kurumlara kalmış.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol