Şimdi… Daha önce de bu genç adam, bu delikanlı işadamı hakkında da köşe yazısı yazdığımı hatırlıyorum. Belki bir, belki iki sene oldu, tam hatırlamıyorum da, o gün sayın Sıddık Ciğer için ne yazdıysam, bugün de o yazdıklarımın, düşüncelerimin arkasındayım, imzamı da atıyorum.

*

Çok şükür, şehrimizde, özellikle 5084 sayılı teşvik yasası ile birlikte, tarım kentinden sanayi kentine doğru emin adımlarla yol alırken, iplik başta olmak üzere, büyük tesisler kuruldu. Yatırımdaki çeşitlilik sebebiyle bunu diğer sektörler takip etti. Kurulan şirketler, fabrikalarla birlikte, bu şehirde işsizlik azaldı, üretim ön plana çıktı, ihracat patlaması yaşandı.

Sayın TSO Başkanı sayın Şahin Balcıoğlu’nun da dediği gibi, şehir büyüdükçe, şirketlerimiz de büyüyor. Şirketlerimiz büyüdükçe ekonomimiz ve istihdam imkânımız da büyüyor.

Bu nedenle, İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) sanayi sektörünün en önemli verilerini oluşturan, ‘Türkiye’nin 500 büyük sanayi kuruluşu’ araştırmasında bu şehrin ilk kâğıt fabrikası olan Kahramanmaraş Kâğıt fabrikasının da olması gururumuzu okşadı.

Beyefendi kişilik, ihtiyar delikanlı Mehmet Ciğer’in oğlu, aynı zamanda da senelerdir Ticaret ve Sanayi Odası yönetiminde görev alan, bu görevlerini de layıkı ile yerine getiren sayın Sıddık Ciğer’i kutlamak gerekiyor.

*

Senelerdir tanıdığım kişidir Sıddık Ciğer. Ancak onu başka mecralara sürüklemek, çekmek isteyenler, çıkarlarına dokunduğu için hakaret derecesinde aşağılamaya çalışanlar, şunu unutmasın, ‘yel kayadan ne götürür?’

Bütün işi üretmek, tüm zamanını işine vererek istihdam sağlamak, kentin büyümesine, ekonomik anlamda kalkınmasına katkı vermek olan Sıddık Ciğer kardeşimiz, hem karakteri, zaten siyasetten uzak, hem de sanayi sektöründeki yükselttiği çıta ile gelecek için ümit veren bir sanayici, işadamı.

*

Sonra…

O kadar da hayırsever olduğunu bilenler biliyor. Çalışanlarına sorun, onların sesine kulak verin, ne diyeceklerini, dediklerini kelime kelime bilen birisi olarak lütfen sanayicilere destek olalım.

Yürüyen atın başına vurmak, bu şehre, ekonomiye zarar vermekten öteye gitmeyecektir.

*

Ciğerine gelince… Onu tartacak terazi henüz icat edilmedi desem, ne dersiniz!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol