Günlerdir, haftalardır KENT KULİSİ adı altında canlı yayın yapıyoruz. Siyasiden ticaret ve sanayi erbabına, basın mensubundan sivil toplum kuruluşu kanaat  önderlerine kadar bir çok kesimden konuğu ağırladık.

Sade vatandaş da bu listeye dahil. Çünkü piyasanın fotoğrafını çeken en iyi onlar, yoldaki, sokaktaki, berberdeki vatandaş.

Halk otobüsündeki, kahvedeki…

Onların çektikleri fotoğraf daha net üstelik.

*

Yayın arkadaşım, yazılı ve görsel basına renk katan değerli meslektaşım Neşe Yıldızhan ile bu işi iyi götürdüğümüzü, izlendiğimizi yüzümüze karşı söyleyen dostların sözcükleri bizi teşvik ediyor, daha hareketli, daha başarılı program yapmaya itiyor.

Bizleri izleme zahmet ve nezaketinde bulunan izleyenlere teşekkür ediyoruz. İyi ki varsınız!

*

Dedikten sonra pazartesi günkü canlı yayın konuğumuz sayın Serdar Erdoğanyılmaz’a getireceğim lafı.

Hepinizin yakından tanıdığı bir isim.

Serdar Bey bir inşaat mühendisi. Sektöründe kendini ispatlamış.

Serdar Bey bir avukat, hukuk adamı.

Serdar Bey bizden biri, gazeteci ve televizyon yorumcusu…

Serdar Bey yayla turizminin gözbebeği Başkonuş işletmesinin onursal yönetim kurulu başkanı.

Bir koltukta bir değil, birden fazla karpuzu taşıyabilen yetenekli bir dost. O kadar da kalender, gönül adamı, yüreği ve sofrası herkese açık…

*

Pazartesi günü, bu kentin dinamiklerini harekete geçirecek olan değerli milletvekili sayın Ahmet Özdemir ile Karayolları Bölge Müdürü sayın Mehmet Fidan’ı ziyaret etmiş, kente dair tüm ulaşım meselelerini masaya yatırmış, sebep ve sonuçlarına ilişkin istişarelerde bulunmuşlardı.

Serdar Erdoğanyılmaz usta bir yorumcu. Bıraksak, bir saatlik yayını tek başına götürecek. Öyle bilgi ve donanıma sahip. Ama zaman kısıtlı olunca, bazı sorular da yarım kaldı ya da hiç değinilmedi.

Önsen köprüsünden tutun Arsan kavşağına, çürük olduğu söylenen Onikişubat Stadından Osmaniye’de oynanan sezonun ve kaybettiğimiz ilk maçına, zehir akan Aksu Çayından turizm vadisi olabileceğine inandığımız Ali Kayası Cam Balkonu ve Ilıca’ya uzanan yola, yine Suçatı – Ilıca arasındaki yoldan ihalesi yapılan 14 kilometrelik Doğukent – Çağlayancerit yoluna, toplum ve insan sağlığı için elzem olan ve hayat kurtaran aşıdan yayla turizminin gözbebeği Başkonuş’tan ve yapımı süren yeni tesise, kent ve şehirlerarası trafik akışını rahatlatacak olan Güney Çevre Yolundan yetenekli işletmeci oğlu Serhan Erdoğanyılmaz’a kadar ne varsa şehre dair, şehir hikayeleri dahil sohbetimizin ana konusu olurken, bizleri ilgi alanına giren teknik bilgilerle doyurdu adeta.

Ve kamuoyunun merak ettiği daha nice nice konular.

*

Sağ olsun ayağının tozu ile gelmişti yayınımıza ama hiç yorgunluk alameti de yoktu üzerinde.

Keyifli, bilgilendirme amaçlı bir program oldu. Hem Erdoğanyılmaz, hem biz izleyicilerden olumlu puanlar aldık.

Ve bize gelen telefonlar, yorumlar, programın çok izlendiğini, Serdar Bey’in verdiği teknik ve doyurucu bilgilerle ihya olduklarını söyleyince, biz de iyi yolda olduğumuzun bir kere daha farkına vardır, yayınımıza katıldığı için, meslektaşımız sayın Erdoğanyılmaz’a teşekkür ettik. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol