banner1451
banner1461

Ülke yanıyor, ormanlarımız yanıyor, ciğerimiz yanıyor. Allah çıkartanları kahretsin!

Ve de…

Memleket kaynıyor. Siyaset fokur fokur. Üzerine su ile giden kadar, benzin bidonuyla gidenler de çoğunlukta iken… Elbistan hakeza. Müzik ve eğlence festivali son gününde iptal edildi. Daha önce de iptal edilmeliydi. Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayip Erdoğan bile gençlerle buluşmasını, açılışları, sırf orman yangınları sebebiyle iptal ederken, Elbistan Belediyesi festivali iptal etmekte geç kaldı.

Geç kaldı ve tepkileri, şimşekleri üzerine çekti. Ama olsun, geç de olsa, iptali doğru bir karardı.

*

Üniversite dersen Elbistan siyasetinden farkı yok. Deniz salyası bize de mi sıçradı bilemem, her taraftan pis kokular geliyor. İstiklal Üniversitesinde birkaç bölüm kapatılmış, ki ulusal basında da haber oldu.

Dedikodular, çirkin iddialar, asıllı asılsız iftiralar havada uçuşuyor iken, eh, bizim de seyirci kalmamız düşünülemezdi zaten.

Hele hele benim…

*

Birileri, biri veya birileri için ileri geri konuşuyor, haddini aşıyor, kırıcı da oluyorsa, ona; ‘kaşınıyorsun ha!’ deyip parmak sallarlar.

Ee, tabi başkalarının da eli armut toplamıyor nihayetinde birader, kaşırsan, seni de bir kaşıyan çıkar elbet.

Birisi bir haber yapıyor, köşe yazısı yazıyor, alakasız kimseler kendini yazıya muhatap sayıp verip veriştiriyor, ya da gaz vererek, tahrik ederek, çatışma alanını genişletiyor, cepheyi büyütüyor.

Oysa yazının, haberin muhatabı bırakın sesini çıkartmayı, gıkını bile çıkartmazken, alakasız kimseler ‘Bu garanti beni kast etti’ diyerek saldırıya geçerken, haberin-yazının asıl muhatabı kis kis gülüyor geriden, geriden.

*

Bazı insanlar kaşıntıyı sever! Durduk yerde hart hart kaşınınca, öteki at tımar edercesine kaşağıyı alıp seğirtiveriyor.

Bir başkası çıkıyor, laf sokuşturarak kendine alan açıyor. Haberin, yazının adresi, muhatabı değişiveriyor bir anda. Adamda kaşıntı başlayınca, eh bu işin uzmanı olan da ‘Ben de seni kaşırım’ silahı ile karşısına çıkıyor.

Netice itibariyle…

Şah düştüğünde oyun bitiyor!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol