Şunu unutma önce, biz birbirimizi anlamazsak, başkaları hiç anlamaz!

Aslına bakılırsa kullandığımız dil aynı. Aynı şehirde yaşıyoruz, aynı caddelerden geçiyor, aynı sokakları arşınlıyoruz, kültürümüz aynı, rengimiz ve inancımız da aynı. Ama nedense birbirimizi anlamakta ya sıkıntı çekiyoruz, ya zorluk. Ya anlamak, anlaşılmak istemiyoruz, ya da böylesi işimize geliyor olmalı ki, uzaktan uzağa el sallıyoruz birbirimize.

Ama samimi değiliz.

Arada ufak tefek kırgınlıklar, yanlış anlaşılmalar olabilir. Bunu kabul ederim. Anma sen de beni anla be! Ben seni anlamazsam, sen beni anlamazsan, kim kazanır, kim kaybeder!

Bak, ortak paydamız da aynı. Kahramanmaraş.

Dokumuz, geleceğe bakış açımız değişmedi. Kalkınmış, gelişmiş bir Kahramanmaraş sevdamız iken, anlama konusunda ya sende bir sorun var, ya bende…

İçtiğimiz su aynı. Ya Karasu, ya da MARSU…

Soluduğumuz hava da aynı. Her ne kadar Aksu’ya yaklaşınca burnumuza pis kokular geliyor, midemiz bulanıyor olsa da, bu birbirimizi anlamaya engel teşkil etmez, etmemeli…

*

Anlamama meselesinde sende mi bir sorun var, bende mi?

Sonra neyi bölüşemiyoruz!

Bak, ben bir salgınlardan nefret ederim, bir de çalgın’lardan. Salgın deyince aklımıza hemen pandemi, yani koronavirüs gelirken, çalgından neyi kast ettiğimi anlamadın tabi.

Bizde çalgın diye ne yaptığını, ne dediğini bilmeyen, dengesiz adama derler. Çalgın çolak da diyenler varken, tutarsız kimseler tarif edilir.

*

Aslında birbirimize uzak olmasak da, yakınlaşmaktan, bir araya gelmekten korkuyor, çekiniyor gibi haller içindeyiz.

Aslında birbirimize yakınız. Bırak sosyal mesafeyi, gönül olarak, senelerin verdiği tanışıklık olarak birbirimize yakın olsak da, araya şer güçler mi girdi, yoksa bizi kıskananlar öyle mi istedi bilemedim, aramıza kara kedi girdi sanki.

Batı bizi kıskanıyor, bizim birbirimize düşmemizden medet umuyor desem, bana bile pek inandırıcı gelmedi de, olur mu, olur vallaha!

Neyi amaçladık, neyi bölüşemedik, ona da anlayabilmiş değilim. Tanıyanlar, okuyanlar, bilen bilmeyenler, ‘bir dargın bir barışık haller içindesiniz!’ derken bir şeyleri imaya çalışıyorlar ama ya sen anlamıyorsun, ya ben anlama özürlüyüm!

Hangisi acaba!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol