Milletvekilliği seçimleri yaklaşıyor ve şehir bu sefer 60 yıldır kıramadığı kaderini bu seçimlerle kırmak istiyor. K. Maraş’lı istemesine istiyor da, seçimlere 2 ay kala hala vatandaşı heyecanlandıran bir adayların veya seçilme ihtimali olan birinin ismi seçim meydanlarında, kamuoyunda konuşulmuyor. Kısacası durum yine tahmin ettiğiniz gibi, böyle giderse Kahramanmaraş’lı yine içine sinmeyen adayları seçmek zorunda kalacak ve yine o seçilecek kişiler mecliste K.Maraş'ı beklendiği gibi temsil edemeyecek. 

Bu Seçimlerde Vatandaşın İçine Sinen Bir Milletvekilini Meclise Gönderebilecek miyiz?

Ancak asıl sorulması gereken, seçilen milletvekili adaylarının; hangi partiden seçilirse seçilsin donanımlı, öngörüsü yüksek, K.Maraş’lı vatandaşların sorunlarını anlayıp çözebilecek bir aday olması gerekliliği değil midir? Bazı milletvekillerinin, belediye başkanlarının, siyasetçilerin şehirlerin kaderini nasıl değiştirdiğine birçok kez şahit olduk. Mecliste bazı milletvekillerinin  şehirleri için neler yaptığına defalarca şahit olduk. Mesela G.Antep'ten bakan çıkıyor da neden K.Maraş'tan bir türlü bakan çıkaramıyoruz. Bunun açıklaması ne olabilir ki?

Ancak bana söyler misiniz? Kaç tanesi siz okuyucularımızı heyecanlandırıyor. Hangisinin şahsi menfaatlerini bırakarak, şehir sevdasıyla şehrin kaderini değiştirebileceğini inanıyorsunuz.

Bazı Kişilerin Hala Milletvekilliği İçin İsminin Gündemde Olmasından Artık Sıkıldık!

Vatandaş;  ismi siyaset sahnesinde defalarca geçmiş bir türlü başarıyı yakalayamamış ancak her defasında aday olma gazıyla yanıp tutuşan adayları görmek istemiyor. Vatandaş yüzü eskimemiş, heyecanlı, istekli, dürüst, kendisini vatandaşın üzerinde görmeyen, şehir sevdalısı adaylarını bekliyor. Birçoğu zaten seçilemeyeceğinin de farkında, peki seçilemeyeceğini bile bile kendisini seçim sahnesine niye atmak ister anlamakta zorlanıyorum. Bu sorunun cevabı çok basit;  Popülerlik, medya hastalığıdır. Ancak unuttukları bir şey var; artık K.Maraş’lıların karnı, bu vaatlere toktur.

Adama Sormazlar mı; Bu Şehrin Kaderini Nasıl Değiştireceksin Diye?

Adayların ağzından hep aynı sözleri duyuyoruz. Şehrin büyük potansiyeli var, Şehirin Turizm gelirleri düşük, şehir kendini tanıtamıyor, şehrin kendi kabuğundan çıkması gerekiyor, şehirde sanayinin ve ticaret gelirlerinin artması lazım. Bunları zaten kimse sorsanız söyler.

Şimdi elimize milletvekillerinin geçtiğimiz seçimlerde vaadlerinden oluşan bir broşürü alalım ve onların seçildikten sonra yaptıklarına ve vaadlerini gerçekleştirip gerçekleştirmediklerine bakalım. Bırakın yüzde 70'ini 80'ini ne kadarını yaptıklarını çok net şekilde görebiliriz. Meclise git, tanıdıklarına iş imkanları sağla, toplantılara katıl, arada şehre gel, K.Maraş’lının gazını alacak iki üç vaadde bulun tamam da hepsi bu mu?

Biz bu şehrin büyük bir potansiyelinin olduğunun farkındayız.

Bu şehirde donanımı yüksek, kaliteli, kendi ispat etmiş birçok entellektüel şahsiyetin de mevcut olduğunu biliyoruz. Eğer bahsettiğim kriterleri sağlayan, şehirde köklü değişimler sağlayacak adaylar çıkarsa, hangi partiden olursa olsun, onun bayrağını ilk şahsımın sallayacağına siz değerli okuyucularımızın huzurunda söz veriyorum.

Tüm İslam Aleminin Üç aylarını ve Regaib Kandillerini kutlar; hayırlara vesile olmasını dilerim. 

Şehrin kaderinin bu seçimlerde değişmesi dileğiyle!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol