Halkımız 1 Kasım’da üzerine düşen sorumluluğu her dönemde olduğu gibi bu dönemde de yerine getirmiştir. Seçmen ülkemizin kazanımları ve istikrarın korunması için gerektiğini yapmış oldu. Halkımız büyük bir çoğunlukla sandık başına gitmiş ve bu sayede milli irade yeni parlamentomuza yansımıştır.

Parlamentoda temsil edilecek tüm partilerimizi kutlarım. Ulusal ve uluslararası kamuoyu da görmüştür ki, Türkiye'de demokrasi bütün kurum ve kurallarıyla sağlıklı bir biçimde işlemektedir. Bize düşen, milli iradeye saygı göstermektir. Milletimiz için ve uğurlu hayırlı olsun.

Sandıktan çıkan sonuçlar, halkımızın takdiridir. Bu seçim sonucunda 3 muhalefet partisi de aldığı oy oranlarına bakarak şapkasını önüne alıp nerede hata yaptığını sorgulamalı; gerekirse liderini değiştirme yoluna gitmelidir. İktidar partisini en iyi şekilde çalıştırmak yapıcı muhalefete düşer.

*

Artık, seçim atmosferini bir an önce geride bırakarak Türkiye’nin ve Memleketimizin geleceğini düşünmek zorundayız. İhracatçılar ve Sanayiciler olarak en büyük beklentimiz; yeni hükümetin; İnovasyon, Ar-Ge, tasarım ve markalaşmayı merkeze alan, eğitimi öne çıkaran, yüksek katma değer odaklı, bilgi ve teknoloji rekabetine göre kurgulanmış ihracat odaklı bir büyüme modelini gündemine almasıdır.

Sadece ekonomide değil, tüm alanlarda yeni reformlara ihtiyaç vardır. İş dünyasının önünün açılması, sosyal hayatta ve demokratik açılımlarda reformların devamı, daha hızlı ve adil işleyen bir hukuk devleti yolunda, birlikte üreteceğimiz sinerjinin tekrar yakalanmasını istiyoruz.

*

Siyasal tartışmaları bir an önce sonlandırıp işe güce odaklanmalıyız. Küresel piyasalardaki gelişmeler ve içerideki siyasi belirsizlik nedeniyle 2015 ekonomide kayıp bir yıl oldu. Zaman kaybetmeden istikrarı sağlayan, ekonominin önünü açan, üreticiyi destekleyen iç ve dış politikaların hayata geçirilmesini bekliyoruz.

AK Parti'nin tek başına iktidar olmasına rağmen bütün ülkeyi kucaklayan mesajlar vermesini bekliyoruz. Özellikle ülkemizdeki huzursuzluk ortamının ortadan kaldırılması, tamamen kardeşlik, barış ortamının sağlanması çok önemlidir. Ülkemizin selameti için acilen barış olmalıdır. Ülkemiz üzerindeki kara bulutlar mutlaka dağılmalıdır. Yeni dönemin ülkemizi milletimize hayırlı olmasını diliyorum.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol