Bu şehrin, son 11 aydır bırakın A’yı, bırakın B’yi, bir C planı bile olmadı. Varmış gibi, olmuş gibi hareket edildi, ediliyor. Billboardlara, ışıklı reklam panolarına bakacak olursanız, neler yapılıyor neler. Her gün değişiyor, her gün yeni icraatlar ha başladı, ha başlayacak deniliyor ama ortada somut bir gelişme yok! Biz de vatandaşa verecek cevap bulamıyoruz. Başkan sayın Hayrettin Güngör bulabiliyorsa, helal olsun!

Göz boyama desem, başkan kızacak!

Bizi kandırıyor, vakit geçiriyor, oyalıyor, bu taktiği güdüyor diye yorum yazacak olsam, canı sıkılacak! Zaten haber ve yorumlara beğeni atanlar bile fişleniyor, kara listeye alınıyor iken hele hele…

Kozmik oda iyi çalışıyor demek!

*

Kimse yerinden ve yarınından emin değil diye not düşsem, ‘o da nereden  çıktı?’ deyip beni yalanlayacak mı?

Büyükşehir Belediyesinde çalışanların huzuru yok, herkes tedirgin, herkes diken üstünde. Kimsenin iş yapmayı canı istemiyor. Kimse kimseye güvenmiyor, iki kişi bir araya gelip iki hanek edemiyor, herkes söylenenlerin yukarıya ispiyonlandığı inancı içinde, huzursuz bir mesai dolduruyor desem, Başkan sayın Güngör havalara hoplayacak, ‘bunu da nereden çıkartıyorsun!’ deyip efelenecek bize.

Oysa bir çalışanlara kulak verse, bir dinlese, ne dediğimi çok çok iyi anlayacak da, işine gelir mi bilemem!

*

Dikkat ediyorum, ilk 6 ay herkes başkana süre tanıdı, zaman ve destek verdi. Yani biz basın mensuplarını kast ediyorum. Vatandaş da öyle.

Başkanın teşkilatla, yukarısı ile arası nasıl bilemem de, şöyle bir çarşıya çıksa, insanların sesine kulak verse, feryad-ı figanı bizzat kulaklarıyla işitecektir.

Belediye başkanları ile uyum sorunu yaşadığını bilmeyen yok bu şehirde. Milleti kör sağır ve ahmak belleme! Herkes her şeyin farkında ve her şeyi senden daha iyi biliyor.

Ama millet suskunluğunu koruyor her şeye rağmen. Korkuyor mu, aklım yetmez!

Ancak, gözlerin açıksa, göreceksin!

Kulağın sağır değilse, duyacaksın!

Ellerin kesik değilse, uzanacaksın, dokunacaksın insanlara!

Susmak da bir insanlık suçu ise eğer, ki öyle, susarsan sıra sana da geleceğini unutmayacaksın!

*

Sayın Başkan, sayın Hayrettin Güngör!

Biz sizi eleştirmek için can atamıyoruz, hevesli de değiliz. Bırakın ona buna pörsümüşsün demeyi, vazgeçin gazeteci arkadaşlara çakal demeyi, bırakın pot kırmayı, bırakın insanları Müslüman yapmayı, herkesin aklı var, fikri var, siz herkesten akıllı değilsiniz! Siz herkesten cevval, herkesten ileri görüşlü de değilsiniz! Bulunmaz Bursa ya da Hind kumaşı da değilsiniz!

O bakımdan, kendinizi işinize odaklayın!

Bırakın onunla bununla uğraşmayı.

Bakın, sizden önceki belediye başkanı Fatih Erkoç onunla bununla didişti, mücadeleye girdi, ama kaybetti. Geçmişten ders al, unutma ve hatırında kalsın diye yazdım! Bu kıyağımı da unutmazsın inşallah!!

Ve… Sizin kazanacağınıza garantiniz var mı?

Yoksa, ‘5 sene bana yeter, yapacağımı yapar, ceketimi alır giderim mi?’ diyorsunuz, yani öyle mi düşünüyorsunuz?

*

Bizim görevimiz sizi uyarmak! Yazmak, eleştirmek. Tabi ki tadında, kıvamında, etik değerleri öne çıkartarak uyarmak!

Susuyorsak, korkumuzdan değil. Makama saygımızdan! Siz bu şehrin belediye başkanısınız, büyükşehirsiniz! Büyükşehir iseniz, ağabey iseniz, büyüklüğünüzü, ağabeyliğinizi unutmayacaksınız!

Bana gelince…

Ben yazarım… Kimseye de eyvallahım yok! Ne sana, ne ötekilere, ne de milletvekillerine!

Unutmayasın diye yazıyorum, cesur bir kere, korkaklar bin kere ölür! Önemli olan duyarlı ve hassasiyet sahibi insanların böyle bir ortamda, böyle bir zamanda ‘mezar taşı’ gibi susmamasıdır!

Sustuk ne geçti elimize!

*

Son not, Sizi gerçekten seviyorum, şahsiyetinize kefilim. Ama başkanlığınıza asla!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol