Aşağı ıspanak, yukarı ıspanak, sabah ıspanak, akşam ıspanak… Başka konumuz yok tartışacak, konuşacak, istişare edecek. Ya, kalk ıspanak!

Yolu konuşmuyoruz. Sokağı, caddeyi, bulvarı… Suları, yokuşları, tarihi konakları, Fatih Erkoç Başkan döneminde genişletilen Sarayaltı yolunu da… Hani Trabzon Bulvarına alternatif gösterilerek genişletme çalışmaları başlatılan cadde…

Ki şehrin en eski caddesi, cami de en eski ibadet yeri. Ama Cami duruyor ortada. Yıkılacak mı,  duracak mı. Yıkılacaksa Vakıflar Bölge Müdürlüğü mü yıkacak, yoksa bizim üstümüze mi kalacak?

Sayın Hayrettin Güngör Başkan ‘Cami yıkan başkan!’ yakıştırmasını üzerine alır mı, onu bilemem de, bıraktım onu, şimdi bütün suçlar, bütün günahlar ıspanağa yazılıyor.

*

Başkan Hayrettin Güngör dedik, Sarayaltı Caddesi ve ne olacağı belirsiz Sarayaltı camisi dedik, ıspanağı unuttuk sanmayın! Camii… Çürümüş, dökülüyor, kubbeden cami içine su damlıyor kaç yerden. İnanmayanlar gidip baksınlar!

Geyse gelelim ıspanağa…

Sizi bilmem ama ben yedim zehirlenmedim.

Evet, şu günlerde ıspanak zehirlenmesi konuşuluyor. Gazeteler, televizyonlar, yorumcular ıspanak üzerine ne varsa söylenecek,  garibimin haberi icarı da yok, verip veriştiriyorlar.

Oysa…

Yediğimiz peynirlerin içi mikrop kaynıyor. İçinde bir damla süt yok! Kaşar dedikleri bildiğin patates! Kaşarlanmış adamların bize yedirdiği kaşar peynir, açıkçası bildiğin donmuş yağ!

Et ürünleri, süt ürünleri hormonlu sebzeler "kanserin yan ürünleri!" O yüzden kanser Türkiye'de altın çağını yaşıyor.

Bakın, CHP Milletvekili Ali Öztunç’un bu meselede verdiği mücadele takdire şayan değil mi? Memleketin, özellikle Afşin-Elbistan Termik Santrallerinin insanı nasıl zehirlediğini anlatmıyor mu, söylenmiyor mu, haykırmıyor mu mecliste?

Ve ne gariptir ki, bütün günahı ıspanak üstlendi öyle mi?

Bu ülkede katiller, tecavüzcüler sokakta, nice masum insanlar hapiste!

Tıpkı ıspanak gibi!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol