banner1451
banner1461
 Yerel ve ulusal siyaset açısından bugün önemli gün, tarihi gün de diyebiliriz. Zira, 17 yıldır ülkenin yönetiminde olan AK Parti, bugün büyük kongreye gidiyor. Tüm dünyanın gözü bugünkü büyük kongrede. Yerel siyaset de bu beklentinin en büyük parçası, hatta kırılma noktası.

Bugün tüm televizyonlar, bu tarihi, bu önemli kongreyi canlı olarak verecekler. Aksu Tv. bile…

Tüm Türkiye’de olduğu kadar, Kahramanmaraş’tan da büyük bir kalabalık Ankara’da. Hafta içinde İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş’tan 30 otobüs gideceğini söylemişti. Şehirde ilaç için siyasetçi arasan bulamayacaksın. Herkes Ankara’da boy gösterecek bugün. Özel araçları ile gidenleri de hesaba katacak olursanız, bu sayı 3 bini bulacak gibi. Tabi kongrenin yapılacağı salonda yer bulabilirlerse…

*

Hafta içinde bir yazı yazmıştım.

Tenekeden ve davuldan-tokmaktan-zurnadan söz etmiştim. Bazı okurlarım anlamamış, telefon açıp sordular, ‘neyi ve kimleri kast ediyorsun!’

Kalkıp isim isim burada yazacak değilim. Herkesin okuması yazması var, kimse de okuma, anlama özürlü olmadığına göre, mesaj gideceği yere gider, herkes de o mesajı ya iyi okur, ya da üstün kötü geçer gider.

*

Önümüz bayram…

Mahalli seçimlerin heyecanı daha şimdiden başladı bile. Bayramda eti yiyen, şişleri ve pirzolaları mideye indirenler, canlanacak, kanlanacak ve sonra da boy gösterecek siyasi arenada. Herkes belediye başkanı adayı olacak anasını satayım!

Bakalım, kimler başkan adayı olarak sahaya çıkacak, kimler beklenti içinde olacak, kimler yerini-koltuğunu koruma adına göstermelik başkan adayı pozisyonunu alacak, bekleyip göreceğiz.

*

Davul ile zurna uyumlu.

Teneke ne alaka?

Geçenlerde de zikrettim. Her şey ama her şey Mahir Ünal’ın bugünkü konumunu koruyup koruyamamasına bağlı. Şu anda dengeler eşit gibi görünse de, şayet sayın Ünal yeni dönemde eski görevini sürdürürse, mesele yok. Bugünkü büyük kongreden çıkacak sonuç, görevlendirme, kırılma noktası olacak ve belediye seçimlerinde ciddi etkin rol oynayacak.

İşte o zaman davullar-zurnalar çalınacak.

Yok eğer yoksa…

Tenekeler devreye girecek.

*

Millet şimdiden bunun hazırlığına başladı bile.

Ve dananın kuyruğu bugün kopacak.

Bu mesele çok tartışma yaratır, bu pilav daha çok su çeker. Bakalım, dengeler değişecek mi, terazinin kefesi kimden ya da kimlerden yana ağır basacak, günler öncesinden Ankara’yı karargah tutanlar, kulislere başlayanlar muratlarına erecekler mi, beklentileri karşılık bulacak mı?

Ah samimiyet ah! Neredeysen çıkıp gelsene!

Özledik seni be!

 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol