Meslektaşım sayın Mustafa Nuri Şirin çekiliyor, çekilecek dediyse, mutlaka bir bildiği vardır. Çünkü kulis yazıları konusunda eline su dökemem. Kesin olan şu ki, her seçim döneminde parti temsilcileri kılıçlarını önce kınından çıkartır, sonra kılıçlar keskinlenir, sonra da muharebe meydanına, yani cenk edilecek sahaya çıkıverirler.

Artık kimin kime gücü yeterse!

Değerli meslektaşım yazısının giriş bölümünde;‘Tevazu, samimiyet, gayret ile önce Millet, önce Memleket’ sloganı ile toplanan AK Parti 27. İstişare ve Değerlendirme toplantısı 5-6 ve 7 Ekim tarihlerinde Ankara Kızılcahamam’da gerçekleştirildi.

Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı kampta; 2019 yılının Mart ayında yapılacak olan yerel seçimler öncesinde iktidar partisinin uygulayacağı yol haritasının ana hatları el alınarak belirlendi. Kampta, yerel seçimlerle ilgili izlenecek olan stratejiler belirlendi.” İfadesini kullanırken, büyükşehirler için tamam ya da devam denilecek isimleri yorumlamış.

*

Artık Kızılcahamam kampı geride kaldı. Sıra yerele, yani bize bakacak olursak,  şehrimizde önümüzdeki günlerde adaylık yarışı için kılıçların çekilmeye başlanması bekleniyor. Bu tespit doğru. Şimdi herkes pusuda bekliyor. Siperdeler… Silahlarını kuşanmışlar, saldırıları ya da karşı taraftan gözükecek rakipleri bekliyorlar.

Tabi bizim de dileğimiz o, bu yarışta ortak payda Kahramanmaraş olur. Olsun da… Sayın Şirin’in dediğine katılıyorum, iftira ve hakaret dolu, ‘çamur at izi kalsın’ mantığı ile ‘belden aşağı’ bir yarışı ise kesinlikle onay vermiyoruz. Tekrar hatırlatalım: “Kim kazar derin kuyu, kendi düşer yüzün kuyu.” Siyasetinde bir haysiyeti, ahlakı, şerefi, onuru var.

AK Parti’nin son Kahramanmaraş il kongresini unutmayalım.

Ve rüzgâr ekenin de fırtına biçtiğini, biçeceğini…

Yarınlar nelere gebe, Allah bilir!

*

Duvardan bir helik (taş parçası) almakla o duvarı yıkacağını zannedenler, acaba umduklarını bulabilecekler mi?

Sonra bir sayın Mahir Ünal faktörü var ki, adaylar meselesinde belirleyici olacak. Özellikle ilçelerde…

Bakalım, madem memleketinden söz ettik, Karahöyük’ten, köylüsü Tabip Gülbay’a mı destek  verecek, yoksa Eczacı Mehmet Batur’u mu destekler, mobilyacı Faruk Gürbüz’e mi yeşil ışık yakar, ya da çok yakından tanıdığı Akif Çolakoğlu’na mı göz kırpar, bunları yakında öğreniriz.

Yakından tanıdığım, inandığım, güvendiğim Akif Çolakoğlu’nun şansının daha fazla olduğuna inanıyorum.

*

Bir de, DDY Genel Müdürlüğünde daire başkanı olarak görev yapan Cemil Güçlü. Elbistan’ın has evladı. Sayın Mahir Ünal ile de görüştü. (Bu aşamada herkes sayın Ünal ile görüşür, aday olduğunu söyler, bundan daha doğal bir şey yok. Neticede memleketinin insanı)

Lakin unutmadan yazayım, Elbistan çıtırık bir yerde, konumda. Şayet düzgün bir aday çıkartılmaz ise, MHP içinden bir belediye başkanı çıkartırsa, kimse şaşırmasın, hayret etmesin!

Görünen köyün kılavuz istemeyeceğini tekrarlamaya gereke yok! 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol