Doğrusunu söylemek gerekirse, özel yaşamda sağlık sorunları yaşayan herkes gibi, kurumların kapısını çalan birisi olarak, son birleşmeyi, yani yapılanmayı yerinde, olumlu bulanlardanım.

Hatırlayın,  geçmişte Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) vardı, Bağ-Kur vardı, Emekli Sandığı vardı. Her üçü de çalışanlar için sosyal güvence kurumuydu. Vardı ama çalışanlar açısından hizmetlerini, çalışma günlerini, emekliliklerini, sağlık sorunlarını takip etmek için herkes ayrı kapı çalardı. Ve her biri de dağınık yerlerde olunca, eh şehir de büyüdükçe büyüyordu, vatandaşın sorunlarını gidermesi için hayli de zaman kaybetmesine sebep oluyordu.

Öyle ki, Emekli Sandığı kurumu ile işi olan 657’ye tabi memurlar sık-sık Ankara yoluna düşüyor, bu da belirli bir masrafı gerektiriyordu.

*

Aynı şey, bugün sağlık camiası için de geçerli

Epey zaman oldu,  Hükümetin en büyük icraatlarından birisi de sağlıktaki yeni yapılanma idi. Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği vardı, Sağlık Müdürlüğü vardı ve Halk sağlığı Müdürlüğü vardı ki, sağlık hizmetleri parama parça olunca,  vatandaşında sağlıktan memnuniyeti tabanlardaydı. Bugün sayın Ahmet Yener ağabeyimizin de Sağlık Müdürlüğü uhdesindeki başkanlıkta yerini koruması, hem camia için, hem de sağlık hizmet kalitesi için isabetli bir karardı.

*

Ha, Halk Sağlığı Allah var, kendi alanında, kendi branşında hem mesleki, hem sağlık, hem de sosyal içerikli çalışmaları, projeleri ile göz doldururken, Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği tabeladan öteye gitmemişti. Pasifti, işlevsizdi.

Eski binalar yıkılıp, bir sağlık külliyesi olamaz mıydı? Dedim ya, hem yolumun üzeri, hem de Yörük Selim Hastanesine giden birisi olarak, bildiğimiz eski Sağlık Müdürlüğü hizmet binası ile yeni Sağlık Müdürlüğü ana binası arasında camiaya ait birçok birim var. Boş alan da…

Şimdi Sağlık camiası, emin ellerde. Yılların hekimi, kendi öz evladımız, hemşehrimiz, bu kentin rengini,  dokusunu en iyi bilen başarılı yönetici sayın Ali Nuri Öksüz, salıkta çağ atlatacak başarılara imza atacaktır, projeleri ile, koyduğu hedeflerle bunu hayata geçirecek yetenek donanıma ve ekibe sahip.

*

Bu meseleyi, zaman zaman gazetemizin sahibi, babam Mehmet Fiskeci ile de konuşur, tartışırdık. Her iki bina arasındaki alanlar (ki aralarında özel mülkiyet de var) yıkılsa, iki otobüsün dahi geçemeyeceği kadar dar olan cadde genişlese, iki kurum arasındaki alana tek parçada, yani biri sağlık külliyesi yapılsa diye içimden çok geçirdim.

Geçenlerde yanına gittiğim Sağlık Müdürü sayın Ali Nuri Öksüz’e, yardımcıları ki en başta akrabamız olan Mehmet Yılmaz’a, yardımcıları İbrahim Palabıyık ve Ümran Çevik’e, alanında geçmişte birçok başarıya imza atan Ahmet Yener ağabeylerime ve henüz tanışma şerefine nail olamadığım diğer büyüklerime başarılar diliyorum.  

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol