banner1451
Öne Çıkanlar EŞLERİNİN BÖBREĞİ İLE HAYATA TUTUNDULAR SİVİL TOPLUM GELİŞİRSE TÜRKİYE DEMOKRASİSİ DE GELİŞİR YAŞANACAK BİR TÜRKİYE İÇİN KÖY GARAJI CHP DEDİ KENDİMİZ ÇALDIK DONDURMA ISMARLADI

Bu haber kez okundu.

VALİLİK VE BELEDİYELER BU YÖNTEMİ KULLANMALI

Sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlarla Virüse karşı korunma yollarıyla ilgili bilgiler paylaşan 24. dönem Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili ve eski Sağlık Müdürü Sıtkı Güvenç, dün yeniden yükselişe geçen vaka sayısı sonrası sosyal medya hesabından bir paylaşım daha yaparak bazı şeylerin eksik yapıldığını dile getirdi.

Açıklanan vaka sayısının moralleri bozduğunu ifade eden Güvenç, bazılarının maalesef kurallara uymamaya devam ettiğine dikkat çekti. Bazı vatandaşların televizyon izlemediğini ve basını da takip etmediğini vurgulayan Güvenç, dolayısıyla da işin ciddiyetini tam olarak kavrayamadığını ifade etti. Dün geçtiği bir çiğköftecinin içerisinde bir masa etrafında 5 gencin sohbet ettiğine tanık olduğunu, ekmek almak için ise fırına girdiğinde maskesi olmayan bir çalışana maskeyi kendinin verdiğinin altını çizdi.

Virüsle mücadele bazı şeylerin eksik bırakıldığını ve bilinçlendirme çalışmasının tam yapılamadığına da dikkat çeken Güvenç Kahramanmaraş Valiliği ve Belediyelerin memurlardan gönüllüler oluşturup, çarşı pazar kurallara uymayan esnafı uyararak eğitim vermesi, maskesi olmayana da maske dağıtması gerektiğini belirtti.

GÜVENÇ’TEN İŞTE DİKKAT ÇEKEN ÖNERİ

“Bugün vaka sayımız biraz yükselmiş durumda, bu moralimizi bozdu. İçimizden bazıları maalesef kurallara uymamaya devam ediyor. Bence biz bazı şeyleri eksik bırakıyoruz, artı şeyler yapmamız lazım. İllerde valilikler, belediyeler memurlardan gönüllüler oluşturup çarşı, pazar dolaşıp kurallara uymayan başta esnaflar olmak üzere herkesi uyarıp, eğitim vermesi, maskesi olmayana maske dağıtması lazım. Çünkü vatandaşlarımızın bir kısmı televizyon izlemiyor, izleyemiyor, dolayısıyla işin ciddiyetini kavrayamıyorlar. Koronayla mücadele kolektif çalışmayı gerektiriyor.
Lütfen kurallara uyalım, uyaralım. Ancak birlikte başarabiliriz. İnşallah.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol