Öne Çıkanlar DUALARIMIZ ŞEREF EROĞLU İÇİN HALİL İBRAHİM SOFRASINA BUYURUN! dizi KAHRAMANMARAŞ BBS 0-1 OFSPOR BATIPARK ER MEYDANI

Bu haber kez okundu.

TIP ÖĞRENCİLERİ PİAZZA’DA DANS EDEREK AIDS’E DİKKAT ÇEKTİLER!
 Kentin alışveriş ve sosyal yaşam merkezi Piazza AVM, fark yaratan bir bilinçlendirme faaliyetine ev sahipliği yaptı. Halkı AIDS hastalığı hakkında bilgilendirmeyi amaçlayan Tıp Öğrencileri Birliği üyeleri, dikkat çekmek için farklı bir yöntem seçtiler.

Ziyaretçilerin şaşkın bakışları arasında, dans eden tıp öğrencileri, tüm dikkatleri üzerlerinde toplayarak, amaçlarına ulaşmış oldu. Boyut Sanat'tan Altay Üstündağ'ın hazırladığı koreografiyle etkinliğe hazırlanan öğrenciler, dans gösterisinin ardından stant etkinliği düzenleyerek bilgilendirme yaptılar.

Etkinlikte broşür dağıtıp, insanlarla yüz yüze görüşerek bilgilendirmelerde de bulunan öğrenciler, HIV virüsünün bulaşma yolları hakkında yanlış bilinenlere dikkat çektiler. AIDS hastalığının sarılarak, aynı bardaktan içerek, aynı kaşık ve çataldan yiyerek veya öpüşerek bulaşmadığını ifade eden öğrenciler, hastalığın cinsel yollarla, anne sütüyle ve kan nakliyle bulaştığını anlatarak, AIDS ile oluşan yanlış algıyı düzeltmeye katkı sağlamış oldular.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol