banner1451
Öne Çıkanlar EŞLERİNİN BÖBREĞİ İLE HAYATA TUTUNDULAR SİVİL TOPLUM GELİŞİRSE TÜRKİYE DEMOKRASİSİ DE GELİŞİR KENDİMİZ ÇALDIK YAŞANACAK BİR TÜRKİYE İÇİN KÖY GARAJI CHP DEDİ DONDURMA ISMARLADI

Bu haber kez okundu.

TATİLE ÇIKARKEN BAĞIRSAK SAĞLIĞINIZI İHMAL ETMEYİN!
 Sağlık konusunda vatandaşları bilgilendiren Kahramanmaraş Özel Sular Vatan Hastanesi Diyetisyen ve Yaşam Koçu Gülşah Yüzbaşıoğlu, vatandaşların tatile çıktıklarında karşılaşabilecek sindirim sorunlarını şu şekilde ifade etti; “Bağırsaklarımızda bulunan ve çoğunluğu sindirim sistemini düzenlemeye yarayan mikroorganizmaların tümüne mikrobiyota denir. Burada yararlı ve zararlı bakteriler bir arada yaşar.

Zararlı bakterilerin; ‘’ orobiyotik olarak adlandırdığımız yararlı bakterilere oranla miktarının artması sonucunda disbiyozis yani bozulmuş bağırsak mikrobiyotası durumu meydana gelir ve kabızlık, şişkinlik veya ishal gibi süreci son derece zorlaştıran sindirim problemleri meydana gelir.”

Bağırsak florasını korumak için de önerilerini sıralayan Yüzbaşoğlu; “Bağırsaklardaki floranın dengesini koruyup düzenleyebilmek için ‘’probiyotik’’ olarak adlandırdığımız canlı mikroorganizmalara ihtiyacımız var. Özellikle tatil gibi kısa veya uzun süreli yaşam alanı değişikliklerinde probiyotik kullanımının önemi daha çok artıyor. Seyahat öncesinde mikrobiyotanın hazırlanması ve seyahat sırasında desteklenmesi sindirim sorunlarından korunmak için oldukça önemlidir. Çünkü probiyotikler bağırsaklardaki orobiyotiklerin sayısını artırarak buradaki fonksiyonları düzene sokmaya yardımcı olurlar ve sindirim sistemini rahatlatırlar.” Diye konuştu

 Tatile çıkacak vatandaşlara önemli bilgi de sunan Yüzbaşıoğlu sözlerini şöyle tamamladı; “Bağırsaklarla ilgili artık birçok çalışma yapılıyor ve sindirim sistemini düzenlemekten daha öte işlevleri olduğu da öne çıkmaya başladı. İkinci beyin olarak kabul edilen bağırsakların, duygu durum düzenlemesi, depresyonu önlemesi gibi önemli psikolojik etkileri olduğu da ispatlanmıştır.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol