Öne Çıkanlar MÜFTÜ İMRAN KILIÇ ADAY ADAYI OLDU GÜNEŞ PETROL HAYIRLI OLSUN! SARIYERDE KALDI MODERN SAĞLIK MERKEZLERİNE KAVUŞACAK MST MARKA KAZICI YÜKLEYİCİLER TERCİH EDİLİYOR

Bu haber kez okundu.

TABİP ODASI; SAĞLIK ÇALIŞANINA SALDIRIYI ONAYLAMIYORUZ

Tabip Odası açıklamasında;   Bu seferde farklı bir şiddet anlayışı ile karşı karşıya gelmiş bulunmaktayız. Bilindiği üzere       29. 12 . 2019 tarihinde gece yarısı İzmir Torbalı’da Torbalı İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Park ve Torbalı Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Harun Gülcemal’in eşi Hatice Gülcemal 29 Aralık 2019’da akşam saatlerinde evlerinde uğradıkları silahlı saldırı sonucu yaşamını kaybetmiştir.

Hırsızlık ve gasp amaçlı olduğu düşünülen saldırıda Dr. Vildan Park ve Dr. Harun Gülcemal de yaralanmıştır.

Her yıl sağlık kurumlarında ölümlü- ölümsüz yüzlerce şiddet olayı ile karşı karşıya kalan hekimler olarak; sağlık kurumlarında bizlere yönelen şiddetin, sadece sağlık ortamında değil hayatın her alanında herkese olduğu gibi biz hekimlere de artarak yönelebileceğinin her zaman farkında olduk. Kadına yönelen şiddetin, doğaya, hayvana, iklime gösterilen hürmetsizliğin bu zihniyeti beslediğini ifade ettik. Şiddeti yaratanlara uygulayanların cezasız kalması, şiddeti ortadan kaldıracak eğitim ve sosyal politikaların yokluğu gasp hırsızlık ve dolandırıcılık olaylarını da sürekli arttırmakta ve ölümcül sonuçlara yol açmaktadır.

Dün gece İzmir-Torbalı’da yaşanan, ilçe sağlık müdürü Dr. Mehmet Park ve Torbalı Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Harun Gülcemal’in eşi Hatice Gülcemal’in ölümü hepimizi yasa boğmuş, üzmüş ve çalışma isteğimizi azaltmıştır.

Tüm hekim ve sağlık çalışanlarına baş sağlığı, yaralılara acil şifa diliyor ve Olayın faillerinin hak ettikleri cezalara çarptırılmalarını ve başta sağlık ortamı olmak üzere ülkemizin her yerinde ve her alanında şiddetsiz bir ülke ortamı oluşturma görevi olan tüm yetkilileri sorumluluğa davet ediyoruz.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol