Öne Çıkanlar dizi TEYFİK YAĞCI İSTİFA ETTİ!!! KAHVE İÇİRECEK 13 YIL ŞEYTAN TAŞLADIK GÖRÜMCEDEN YENGEYE BÖBREK NAKLİ

Bu haber kez okundu.

SİMYA EĞİTİM KURUMLARINDA DİŞ FLORU UYGULAMASI İLE SAĞLIKLI GÜLÜCÜKLER
 Ülkemizde çocuklar ve erişkinler ancak şikâyetleri olduğu durumlarda diş hekimine başvurmakta olup çoğu zaman bu durum dişin kurtarılmasını veya oluşan hastalığın tedavisini zorlaştırmaktadır.

Ayrıca küçük çocuklarda, diş temizliği ve bakımının yeterli olmaması önemli sağlık problemlerine neden olabilmekte, oluşan dişeti iltihapları ve diş çürükleri nedeniyle vücudun direnci düşmekte, çocukların büyüme ve gelişmesini olumsuz etkilemektedir.

Simya Eğitim Kurumları bu konuda da duyarlılıklarını bir kez daha ortaya koyarak, Kahramanmaraş İl Halk Sağlığı Müdürlüğü Toplum Sağlığı Hizmetleri Şubesi Ağız Diş Sağlığı Birimi çalışanları tarafından öğrencilerine Ağız ve Diş Sağlığı hakkında önemli bilgiler verilmesini ve uygulama yapılmasını istedi.

Öğrencilere verilen genel diş sağlığı bilgisinden sonra Anaokulu, ilkokul 1.ve 2. sınıf öğrencilerine diş floru 3.sınıf öğrencilerine ise diş jeli uygulaması yapıldığını da belirten Simya Eğitim Kurumları Genel Müdürü Muhammet Kasap, Unutulmamalıdır ki, sağlık ağızdan başlar. Ağız, sindirim sisteminin başlangıcıdır. Bütün besinler ağız yoluyla alınır. Alınan besinler ağızda bulunan dişler yardımıyla sindirime hazırlanır. Bu nedenle dış ortamla ilişkili olan ağız ve dişlerimizin sağlıklı olması oldukça önemlidir. 

Diş çürüğünde ki küçük bir çürük, vücuttaki birçok organın hastalanmasına neden olabilir. Bu yüzden bu bilinci küçük yaştan itibaren öğrencilerimize kazandırmaya çalışıyoruz.

 Tüm öğrencilerimize hayat boyu yüzlerinden tebessümün eksik olmayacağı sağlıklı bir yaşam diliyoruz. Onlar velileri tarafından bizlere emanet edilen, Simya Eğitim Kurumlarının bahçesinde yetişen en nadide çiçeklerimizdir.  İfadesini kullanarak sözlerine son verdi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol