banner1451
Öne Çıkanlar EŞLERİNİN BÖBREĞİ İLE HAYATA TUTUNDULAR SİVİL TOPLUM GELİŞİRSE TÜRKİYE DEMOKRASİSİ DE GELİŞİR KENDİMİZ ÇALDIK YAŞANACAK BİR TÜRKİYE İÇİN KÖY GARAJI CHP DEDİ DONDURMA ISMARLADI

Bu haber kez okundu.

SANKO ÜNİVERSİTESİ, SİVEREK KARACADAĞ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ’NDE
 Eski öğrencilerinden diyetisyen Şükran Kıran’ın konuğu olarak Karacadağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğrencilere sunum yapan Prof. Dr. Nurten Budak, ayrıca “Ergen Beslenmesi” konulu konferans verdi. 

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği konferansta,  yeterli ve dengeli beslenmenin önemi konusunda seslenen Prof. Dr. Budak, “Beslenme bilinçli yapılması gereken bir davranıştır. Ergenlik döneminde öğrenciler tüketmesi gereken besinleri günde ne kadar tüketmeleri gerekiyorsa, o kadar almalıdır. Bu dönemdeki beslenme tarzınızın, bundan sonraki hayatınızı tümüyle etkileyeceğini unutmamalısınız” dedi.   

BESİNLERİ SATIN ALMA, HAZIRLAMA, SAKLAMA VE PİŞİRME İLKELERİ

Organizasyonun öğleden sonraki bölümünde ise Prof. Dr. Budak, okulun Yiyecek-İçecek Hizmetleri Bölümü 3. Sınıf Öğrencilerine “Besinleri Satın Alma, Hazırlama, Saklama ve Pişirme İlkeleri” konusunda bir eğitim verdi.  

Bireysel ve mutfak hijyenine uygun şekilde okulun Sağlık Mutfağında gerçekleşen eğitimde Prof. Dr. Budak, yumurta, etler, süt ve ürünleri, sebze ve meyveler ile ekmek ve tahılların sağlıklı beslenme ilkelerine uygun olarak satın alınması, saklanması, pişirmeye hazırlanmasını ve pişirilmesini örneklerle anlattı. 

Organizasyonun sonunda SANKO Üniversitesi ile ilgili bilgilendirme yapılarak, tanıtım materyalleri dağıtıldı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol