banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

SANKO ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. DAĞLI:  “TOPLUMUMUZDA BİR HASTALIK OLARAK ALGILANAN OTİZM, ASLINDA YAŞAM BOYU SÜREN BİR RAHATSIZLIKTIR”
 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü nedeniyle bir mesaj yayımlayan Prof. Dr. Dağlı, otizmli çocukların iletişim konusunda büyük sıkıntı yaşadığını kaydetti. 

Prof. Dr. Dağlı, bu çocukların bazı kelimeleri aralıksız tekrarlayarak, insanlarla göz teması kuramayarak, tekrarlayan davranışlar gibi farklı şekillerde kendini belli ettiğine vurgu yaptı. 

Erken teşhis ve tedavinin çocuğun hayatının şekillenmesinde çok önemli bir faktör olduğuna dikkati çeken Prof. Dr. Dağlı, şöyle devam etti:

“Sayıları her geçen gün artan otizmli çocuklarımızın hayata katılımları için özellikle ailelere çok büyük ve önemli görevler düşmektedir. Bu rahatsızlığın üstesinden gelmek için ailelerin çocuğun durumunu kabullenerek, rehabilitasyon konusunda destek almaları hem kendilerini hem de çocuğun birey olma sürecini olumlu yönde etkiler. Ayrıca, otizm rahatsızlığı yaşayan bireylerin sorumluluğu sadece ailelerde değil, tüm toplumdadır. Ayırım gözetmeksizin her bireyin hayata katılma hakkı vardır ve desteklenmesi gerekir.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol