banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar ADAYLIK BAŞVURUSUNU YAPTI GAZETECİ DOĞRU VE TARAFSIZ OLMALI İSTİHBARATIMIZIN HAFIZASI SİLİNMİŞ BASINDAN SORUMLU Menar

Bu haber kez okundu.

SAĞLIKTA GÜZEL ŞEYLER OLUYOR!
 KSÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Prof. Dr. Cengiz Dilber’in verdiği bilgiler, “Kahramanmaraş sağlığına kavuşuyor” dedirtti.

Bu yıl sonuna kadar Tıp Fakültesi Hastanesinin tam kapasite ile çalışacağı bilgisini veren Başhekim Prof. Dr. Cengiz Dilber, Radyoterapi Merkezinin 8 Milyon TL’ye ihalesinin sonuçlandığını inşaatının hızla devam ettiği ve üç ay içerisinde biteceği müjdesini verdi.

Radyoterapi Merkezinin çok özel bir şekilde inşaa edildiğini söyleyen Dilber, ışın tedavisinin dışardaki insanlara zarar vermemesi için yapılan binanın duvar kalınlığının 1,5 m olduğunu söyledi.

Daha önce sadece kemoterapi (onkoloji) ünitesi bulunan hastaneye,  şimdi radyasyon ünitesinin de kurulmasıyla birlikte kanser tedavisindeki bütün eksikliklerin giderileceğini önemle vurgulayan Dilber; “Bundan sonra kanser hastalarımız tedavi için il dışına gitmeyecekler. Kendi illerinde tedavi olarak şifa bulacaklar” dedi.



YOĞUN BAKIM ÜNİTEMİZ

EN ÜST SEVİYEDE

Bina planının eski olmasından dolayı hastane acilinde tadilat yapılarak Sağlık Bakanlığı mevzuatına uygun şekilde ARENA tipi acil haline getirdiklerini söyleyen Dilber; hastane ile iğli diğer gelişmeleri de şu şekilde aktardı;

“Hastanemizin 3. katını da hizmete açmış durumdayız. Bu katta dâhiliye, göğüs hastalıkları ve göğüs cerrahisi bölümlerimiz hastalarımıza hizmet sunmakta.

Diğer yandan önümüzdeki hafta yoğun bakım ünitemize en üst seviyede  (3. Basamak) 10 yataklı bir yoğun bakım ünitesi daha ekleniyor. Böylece yoğun bakım ünitesi yatak sayımız 80’e çıkacak.

Yılsonuna kadar yoğun bakım yatak sayımızı 135’e çıkarmayı hedefliyoruz.”


Hemşire sıkıntısının ne durumda olduğunu sorduğumuz Başhekim Prof. Dr. Cengiz Dilber, bu konuda da güzel haberler vererek yılsonuna kadar çözüleceğini söyledi ve ekledi; “Rektörümüz Sayın M. Fatih Karaaslan’ın Maliye Bakanlığı ile görüşmeleri devam ediyor. Neticelendiğinde yaklaşık 150 hemşire alınacak. Muhtemelen bu yılsonuna kadar hemşire sorunumuz da ortadan kalkacak.

Hemşire eksiğimizi tamamladığımızda ise;  400 yatak kapasite ile hizmet veren hastanemizin yatak sayısı 600’e çıkacak ve tam kapasite hastalarımıza hizmet sunacağız” diye konuştu.  

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol