Öne Çıkanlar DUALARIMIZ ŞEREF EROĞLU İÇİN dizi HALİL İBRAHİM SOFRASINA BUYURUN! KAHRAMANMARAŞ BBS 0-1 OFSPOR BATIPARK ER MEYDANI

Bu haber kez okundu.

SAĞLIKTA ÇITAYI YÜKSELTİYORUZ

 Basın mensupları ile bir araya gelen, önce kahvaltı, arkasından da sunumlu basın açıklaması yapan Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Opr. Dr. Semih Yancar, tesislerinde 352 uzman hekim, 100 pratisyen hekim, 1516 ebe-hemşire, 1059 diğer sağlık personeli, 509 diğer personel ve 1773 hizmet alımı yoluyla çalıştırılan personel olmak üzere toplam 5309 kişilik personel ile Kahramanmaraş halkına sağlık hizmeti sunmakta olduklarını söyledi.

Birlik toplantı salonundaki sunumda konuşan Genel Sekreter Yancar, “İlimizde 75 yataklı Göksun Devlet Hastanesinin açılışını sene başında yapmayı planlıyoruz. 300 yataklı Elbistan Devlet Hastanesi inşaatımız devam etmekte olup % 35 fiziki gerçekleşmesi tamamlanmıştır.

50 yataklı Türkoğlu Devlet Hastanesi İnşaatı yatırım planına alınmıştır. 30 yataklı Andırın Devlet Hastanesi ile 125 yataklı Pazarcık Devlet Hastanesi İnşaatlarını planlamaktayız.

İl merkezinde 400 yataklı Necip Fazıl Şehir Hastanesi yanındaki arsa içerisinde 100 yataklı Yüksek Güvenirlikli Akıl ve Ruh Sağlığı Hastanesi, 100 yataklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi, 300 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi binalarından oluşacak toplamda 500 yataklı yatırım planımız bulunmaktadır.

Ayrıca Necip Fazıl Şehir Hastanesi Yörük Selim Ek Hizmet Binasının yanında yıkımı gerçekleştirilen idari bina ve blokların bulunduğu yerlere 200 yatak kapasiteli bina inşaatı yapımı planlamaktayız” dedi.

 

11 AYLIK FAALİYETLERİMİZ

Yancar hizmetleri, yaptıkları ve projelerine ilişkin de; “Göreve geldiğimizde en büyük hedefimiz, Kahramanmaraş halkının teşhis ve tedavi amacıyla il dışına gitmeden ilimizde tedavi olabilmesini sağlamak olmuştur. Bu hedef doğrultusunda yenilenen fiziksel mekânlar, artan tıbbi cihaz ve malzemeler, yeni hizmetlerin hayata geçirilmesi ile kalite ve verimliliği her geçen gün artırarak sağlık alanında birçok yeniliğe imza attık.

Bu süre içerisinde Necip Fazıl Şehir Hastanesinde 8 yataklı 2. Basamak çocuk yoğun bakım, 4 yataklı 2. Basamak erişkin yoğun bakım ile yanık tedavi merkezinde 4 yataklı 3. Basamak erişkin yoğun bakım servisi açıldı.

Yine aynı hastanemizde 16 yataklı kapalı psikiyatri servisi, 11 yataklı Palyatif Bakım Merkezi ve ikinci Anjio Ünitesi açıldı, (ESWL) taş kırma ünitesi uygulamasına başlandı, 2. Gamma Kamera hizmete girdi.

Yanık tedavi ünitesinde ameliyathane düzenlenip, yoğun bakım ünitesi açılarak yanık tedavi merkezine dönüştürüldü.

Fizik tedavi ve Rehabilitasyon Merkezinde lokomat cihazı hizmete girdi.

Genetik Laboratuvarı inşaatı tamamlandı teknik donanımı yapılmakta olup yılsonunda hizmete açmayı planlamaktayız.

Radyoterapi Merkezinin birliğimiz bünyesindeki Necip Fazıl Şehir Hastanesinde kurulması için girişimde bulunuldu. Nihayetinde Radyoterapi merkezinin hastanemizde kurulmasına karar verildi. Merkezi alımla 10.000.000,00 TL’lik yatırım bedelli LİNAC cihazının alımı yapıldı. Cihazın 2016 Martında hizmete girmesi ile hastanemizin sağlık alnındaki önemli bir eksikliği tamamlanmış olacaktır.

Elbistan Devlet Hastanesinde 6 yataklı 1.Basamak erişkin yoğun bakım servisi, 16 yataklı kardiyoloji servisi ile uyku laboratuvarı hizmete açıldı.

Afşin Devlet Hastanesinde 8 yataklı Palyatif Bakım Merkezi ile Toplum Ruh Sağlığı Merkezinin alt yapı çalışmaları tamamlanmış olup sene başında açmayı planlamaktayız.

 

AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİMİZ HASTANE STATÜSÜ KAZANDI

 

Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimiz 50 ünit ile hizmet vermekte iken merkezin kapasitesi % 40 artırılarak 70 ünite çıkartıldı. Ünit sayısının artmasına bağlı olarak diş hekimi talebinde bulunuldu, yeni atanan 19 diş hekimi ile birlikte toplamda 63 aktif diş hekimi ile merkez kurulduğu günden bugüne en fazla ünit ve hekim sayısına ulaşmıştır.

Ayrıca Ağız ve Diş Sağlığı Merkezine standartlara uygun olarak genel anestezi ünitesi ve ameliyathane düzenlenerek hastane statüsü kazandırmak için başvuruda bulunulmuş, 70 ünit, 5 yatak kapasitesi, merkezi sterilizasyon ünitesi, genel anestezi ünitesi ve ameliyathanesi ile merkezimize hastane statüsü kazandırılmıştır.



EN BÜYÜK SIKINTIMIZ FİZİKSEL MEKÂN YETERSİZLİĞİ

Sağlık hizmetlerinin sunumunda karşılaştığımız en büyük sıkıntımız fiziksel mekân yetersizliğidir. Tesislerimizde sağlık hizmeti sunulan alanları genişletmek için her m² en iyi şekilde değerlendirmek için azami gayret göstermekteyiz. Bir yandan ilimizde planlanan yatırımların hız kazanması için çalışılmakta bir yandan da yaptığımız prefabrik binalar ile geçici çözümler üretmekteyiz.

Elbistan Devlet Hastanesi Ana Binada acil servisin üst katındaki 750 metrekarelik kullanılmayan alana 625.000,00 TL. Yatırım bedeli ile 6 yataklı erişkin yoğun bakım ve 16 yataklı kardiyoloji servisi yapılmış ve hizmete girmiştir.

Türkoğlu Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezinde destek hizmetleri için kullanılan birimler yemekhane, mutfak ve çamaşırhane hastane bahçesinde yaklaşık 121.000,00 TL. Yatırımla yapılan ek prefabrik binaya taşınmış bu sayede sağlık hizmeti sunulan alanlar genişletilmiştir.

Afşin Devlet Hastanesinde 282.000,00 TL. Yatırımla bakım onarım çalışmaları başlatıldı. Bu çalışmalar kapsamında; Acil servis girişindeki çatıları yenilenecek, morg, başhekimlik ve poliklinik girişine çatı yapılacak, çatı katındaki yemekhane genişletilerek asma tavan yapılacak eski binanın dış cephe duvarları boyanacaktır.

Andırın İlçe Devlet Hastanesinde yaklaşık 139.149,28 TL. Yatırım ile ameliyathane, doğum salonu ve ek hizmet birimlerinde; hizmet kalite standartlarına uyumun sağlanması, hasta ve çalışan memnuniyetinin artırılması amacıyla modernizasyon çalışmaları tamamlandı.

Yine Andırın İlçe Devlet Hastanemizde destek birimlerin taşınacağı bir prefabrik bina inşaatı başlatılmış olup 2016 başında hizmete girecektir. Pazarcık Devlet Hastanesinde idari birimlerin taşınacağı prefabrik binanın inşaatı 2016 yılında planlanmaktadır.

Necip Fazıl Şehir Hastanesi Yörük Selim Ek Hizmet Binasında hasta yoğunluğu fazla, fiziki imkânları yetersizdir. Buraya yapımı planlanan 200 yataklı bina henüz yatırım planına alınmadığından Genel Sekreterliğimizce, geçici olarak 1500 m² alanda 45 poliklinik odasının bulunacağı yaklaşık 1.076.000,00 TL yatırımlı üç katlı binanın inşaatı Şubat 2016 tamamlanacaktır.

Necip Fazıl Şehir Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Ek Hizmet Binasında poliklinik yapılacak alanların genişletilmesi amacıyla çatı katındaki teras düzenlenmiş ve idari birimlerin kullandığı üç oda teras kata taşınmaya başlamıştır. Bu birimlerden boşalan alanların poliklinik odası olarak Ocak 2016 faaliyete geçmesi planlanmaktadır.

 

İLÇELERİMİZDE HEKİM SIKINTISI YAŞIYORUZ

   

Hekim konusunda en büyük sıkıntı ilçe hastanelerimizde yaşanmaktadır. Kadın hastalıkları ve doğum, çocuk sağlığı ve hastalıkları ile iç hastalıkları branşlarında hekim ihtiyacımız bulunmaktadır. Hekim eksiği olan ilçelerimize bakanlığımızca yapılan atamalarda hekim talep edilmekte atama yapılana kadar ilçelerimize sağlık hizmetlerinin kesintiye uğramadan sürdürülmesi amacıyla merkezden veya diğer ilçelerimizden görevlendirme yapılmaktadır.

 

PERSONELİN NİTELİĞİNİ ÖNEMSİYORUZ

 

Kamu Hastaneler Birliği kurulduktan sonra yoğun bakım yatak sayımızda %138 artış sağlandı, bu artışla beraber yoğun bakımlarda sertifikalı çalışan personele ihtiyaç duyuldu. Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumuna yoğun bakım hemşireliği sertifikalı eğitim programı için talebimiz oldu. Yapılan değerlendirme sonucunda Necip Fazıl Şehir Hastanesine, yoğun bakım hemşireliği sertifikalı eğitim programı uygulama yetkisi verildi. İlimizde ve talep halinde diğer illerden gelen personele sertifika eğitimi verileceğinden bu sıkıntımızda büyük oranda giderilecektir.

Ayrıca Necip Fazıl Şehir Hastanesince, evde sağlık hizmetleri hemşireliği sertifikalı eğitim programı uygulama yetkisi alabilmek için Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumuna başvuruda bulunmuş değerlendirme neticesinde yapılan başvurular içinde Türkiye’de uygun görülen ilk hastane olmuştur.

 

BİRLİKTE VARIZ

Türkiye genelinde önemli bir başarıya imza attık. Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumunca yayınlanan 2015 yılı başlangıç karnesinin nihai Birlik başarısı sıralamasına göre 89 Birlik içerisinde Kahramanmaraş Kamu Hastaneleri Birliği olarak Türkiye 2.’si olduk.

Yapılan çalışmaları yerinde görmek, fikir alışverişinde bulunmak amacıyla Mardin, Nevşehir, Adıyaman, Gaziantep, Mersin, Edirne, İstanbul Anadolu Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliklerinden ve Osmaniye ili Kadirli İlçesinden misafirlerimiz Genel Sekreterliğimizi ve sağlık tesislerimizi ziyaret ettiler. 

 

AMACIMIZ KAHRAMANMARAŞ’I SAĞLIKTA MARKA YAPMAK

Kahramanmaraş halkının sağlık konusunda ihtiyaçlarına cevap vermek, sunulan sağlık hizmetlerinin kapsayıcılığını, ulaşabilirliğini, hakkaniyetini, etkililiğini, verimliliğini yükseltmek Birlik olarak en büyük sorumluluğumuz ve görevimiz olup Kahramanmaraş’ı Sağlıkta Marka yapmak amacımızdır” diye konuştu.

Yancar açıklamaları ve bilgilendirmelerinin ardından basın mensuplarının gündeme ve sağlık sektörüne ilişkin sorularını cevaplandırırken, beraberinde de; Mali Hizmetler Başkanı Murat Bulut ve İdari Hizmetler Başkanı Orhan Erol da hazır bulundular.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol