banner1451
Öne Çıkanlar EŞLERİNİN BÖBREĞİ İLE HAYATA TUTUNDULAR SİVİL TOPLUM GELİŞİRSE TÜRKİYE DEMOKRASİSİ DE GELİŞİR KENDİMİZ ÇALDIK YAŞANACAK BİR TÜRKİYE İÇİN KÖY GARAJI CHP DEDİ DONDURMA ISMARLADI

Bu haber kez okundu.

SAĞLIK PERSONELİNE YÖNELİK 2014 YILI NRP EĞİTİMLERİ BAŞLAMIŞTIR
 Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programlar ve Kanser Şubesi, Çocuk, Ergen, Kadın ve Üreme Sağlığı Hizmetleri Birimi koordinatörlüğünde 2014 yılı NRP "Yenidoğan Canlandırma Eğitimi" Başlamıştır. İlk olarak NRP eğitimi 4-5-6 Şubat 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.Programda Halk Sağlığı Personellerimiz Çocuk, Ergen, Kadın ve Üreme Sağlığı Hizmetleri Birimi personellerinin koordinesinde eğitimlerimiz sürecektir.

Açılış konuşmasını yapan Bakanlık NRP sorumlusu Mehtap İBİŞ "Yeni Doğan Canlandırma eylemi, doğum sonrası yenidoğan bulgularının doğru değerlendirilmesi, resüsitasyon işlemlerinin uygun ve hızlı bir şekilde yapılması, asfiksiye bağlı ölümleri ve gelişebilecek nörolojik sekellerin önlenmesinde büyük önem taşımaktadır.Hedefimiz, ilimizdeki doğum salonlarında NRP eğitimi almış en az bir personelin hizmet sunması şeklindedir. İlimizde düzenlenen eğitim 3 gün sürecektir. Yoğun eğitim programında katılımcılara başarılar, değerli eğitimcilerimize de kolay gelsin diyorum."

Eğitime 2 Aneztezi Teknikeri 17 Hemşire, 10 Ebe ve 14 ATT olmak üzere toplam 43 sağlık çalışanı katılmıştır.




Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol