banner1451
Öne Çıkanlar EŞLERİNİN BÖBREĞİ İLE HAYATA TUTUNDULAR SİVİL TOPLUM GELİŞİRSE TÜRKİYE DEMOKRASİSİ DE GELİŞİR YAŞANACAK BİR TÜRKİYE İÇİN KÖY GARAJI CHP DEDİ KENDİMİZ ÇALDIK DONDURMA ISMARLADI

Bu haber kez okundu.

SAĞLIK İDARESİ PERSONEL İLE DEĞİL SALGINLA MÜCADELE ETMELİDİR!

Bilindiği üzere sağlık tüm Dünya sağlık çalışanlarına maddi ve manevi destekleri artırırken Türkiye de aile hekimliği sisteminde çalışanların özlük haklarında gerileme getiren, ceza vermek için bahane üreten, ücretlerinde %30 varan kayıplar getirecek olan hukuka aykırı bir yönetmelik yayınlamıştır.

            Tabip Odalarının, Aile Hekimliği Derneklerinin, Sendikaların aldığı kararlar ile Aile Hekimleri ve Aile Sağlığı Çalışanları demokratik haklarını kullanarak iş bırakma eylemi yapmışlardır.

            Alınan eylem kararları üzerine Sağlık Bakanlığı hatasını kabul ederek yanlış uygulamanın bir kısmının yürürlüğe girmesini ertelemiştir. Ama kalıcı bir düzenleme yapmamıştır.

            Kahramanmaraş demokratik hakkını en yüksek oranda kullanan illerden biri olmuştur. Yüzlerce Aile Hekimi, yüzlerce Aile Sağlığı çalışanı eyleme katılmıştır.

            Danıştay İdari Davalar Kurulu Kamu Çalışanlarının ekonomik, sosyal ve mesleki hak ve çıkarları ile bu kapsamda özlük ve parasal haklarını, çalışma koşullarının korunması, iyileştirilmesi, geliştirilmesi amacı taşıyan demokratik eylemler nedeni ile ceza verilemeyeceğini nihai olarak karara bağlamıştır.

            Bu bilinmesine rağmen Kahramanmaraş Sağlık İdaresinin yüzlerce hekime, sağlık çalışanına demokratik haklarını kullandığı nedeni ile soruşturma açması, sadece sağlık sistemine zarar vermektedir.

            Ceza verilemeyeceği bilindiği halde covid19 ile mücadelede yer alması gereken diğer personeller de bu hukuksuz soruşturmalarda kullanılmaktadır.

            Kahramanmaraş Tabip Odası olarak bu hukuksuz soruşturmaların derhal durdurulmasını, hekimlerin, sağlık çalışanlarının motivasyonlarını kaybettirecek uygulamalardan kaçınılmasını istiyoruz.

            Kahramanmaraş Tabip Odası bu hukuksuz soruşturmalar karşısında tüm sağlık çalışanlarının yanında yer alacak, hukuk büromuz dava açmak dahil gereken hukuki desteği sağlayacaktır. Kamuoyuna duyurulur.

Tabip Odası Yönetim Kurulu

               

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol