banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar ADAYLIK BAŞVURUSUNU YAPTI GAZETECİ DOĞRU VE TARAFSIZ OLMALI İSTİHBARATIMIZIN HAFIZASI SİLİNMİŞ BASINDAN SORUMLU Menar

Bu haber kez okundu.

REÇETESİZ İLAÇ SATIŞINA DUR!
 54 Eczacı Odasının katıldığı ve üç gün süren toplantıda Türkiye’nin son bir yıl içinde yaşadığı gelişmeler ve eczacılık sektörünün sorunları tartışıldı.

Bu toplantıda, bilhassa 15 Temmuz hain darbe süreci tüm odalar tarafından kınanmış ve devletimiz bu mücadelesine destek açıklanmıştır.

Toplantı ile ilgili olarak gazetemize bilgi veren 14. Bölge Eczacı Odası Başkanı Bahtiyar Murat Aras, ayrıca devletin tüm organlarına sızmış bu yapının sivil toplum örgütlerini de ele geçirmeye çalıştığına ve bu konuda azami dikkat gerektiğine vurgu yaparak, “Hükümetimizin eczacılara özel bir kanun olarak çıkardığı stokların düzeltilmesi hakkındaki kanunla yıllardır süre gelen bir sorunu ortadan kaldırmış ve kanun hakkında tüm odalar müspet görüş belirtmişlerdir. Ancak OTC adı altında  kimi ilaçların reçetesiz olarak satılması ve bununla birlikte daha önce ilaç ruhsatı bulunan birçok ürünlerin reklamla satışı artırılarak devletimizin döviz kaybına neden olmuştur. Bu yüzden insan sağlığını ilgilendiren tüm ürünlerin eczacı kontrolünde ve eczaneden sağlanması en önemli husus olup, bu tür ürünlerde tüketimi artıracak reklamın yasaklanması gereksiz döviz kaybını önleyecektir” dedi.

Başkan Aras, bu toplantının verimli geçtiğini de sözlerine ekledi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol