banner1451
Öne Çıkanlar EŞLERİNİN BÖBREĞİ İLE HAYATA TUTUNDULAR SİVİL TOPLUM GELİŞİRSE TÜRKİYE DEMOKRASİSİ DE GELİŞİR KENDİMİZ ÇALDIK YAŞANACAK BİR TÜRKİYE İÇİN KÖY GARAJI CHP DEDİ DONDURMA ISMARLADI

Bu haber kez okundu.

RADYOLOJİ UZMANI PROF. DR. KERVANCIOĞLU SANKO’DA
 PROF. DR. A. SELİM KERVANCIOĞLU

2 Nisan 1970 yılında Gaziantep’te doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini Gaziantep’te tamamladı. 1988-1994 yılları arasında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde eğitimini tamamladıktan sonra Çorum’da mecburi hizmetini yaptı.

 

1997-2002 yılları arasında Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyoloji Anabilim Dalı’nda ihtisasını yaptıktan sonra aynı birimde uzman doktor olarak çalışmaya devam etti. 2004 yılında Yardımcı Doçent, 2009 yılında Doçent, 2015 yılında Profesör unvanlarını aldı. Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyoloji Anabilim Dalı’nda ağırlıklı olarak anjiografi ünitesinde tanısal ve tedavi amaçlı anjiografik işlemler gerçekleştirdi.

 

Prof. Dr. Kervancıoğlu, baştan ayağa kadar vücudun birçok bölgesindeki darlık, tam tıkanıklık, anevrizma, fistül, iyi ve kötü huylu tümörler gibi birçok vasküler hastalığın endovasküler tedavisini gerçekleştirmektedir. Böbrek ve mezenterik damarlar gibi değişik damarların akut trombozlarında, akciğer, üriner ve gastrointestinal sistem kanamalarında hayat kurtarıcı acil endovasküler tedaviler yapmaktadır. Torasik ve abdominal aorta anevrizmalarını klasik yöntem dışında, komplike olgularda çok az sayıda merkezde uygulanan Chimney tekniği gibi özel yöntemlerle tedavi etmektedir.

 

Prof. Dr. Kervancıoğlu, karaciğer tümörlerinde kemoembolizasyon (TAKE) ve radyoembolizasyon (TARE) tedavileri ile bölgemize hizmet vermektedir. Karaciğer tümörü tedavisinde Türkiye'de radyoembolizasyon konusunda deneyim sahibi az sayıdaki hekim arasındadır. Son birkaç yılda dünyada gündeme gelen, Türkiye'de henüz yeterince tanınmayan ve ancak birkaç merkezde yapılabilen benign prostat hiperplazisinde endovasküler tedaviyi Türkiye'de ilk uygulayan hekimlerdendir. 

 

Haziran 2018 tarihinden itibaren SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyoloji Anabilim Dalı’nda öğretim üyesi olarak göreve başlayan Prof. Dr. Kervancıoğlu evli ve iki çocuk babasıdır. Hobileri arasında fotoğraf çekmek ve değişik bitkiler yetiştirmek bulunmaktadır.

 

Prof. Dr. Kervancıoğlu, Prof. Dr. M. Metin Bayram, Prof. Dr. Ayhan Özkur, Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Ali İkidağ, Uzm. Dr. Zülküf Ekşi ve Uzm. Dr. Mehmet Ali Cüce ile birlikte SANKO Üniversitesi Sani Konukoğlu Uygulama ve Araştırma Hastanesi Radyoloji Anabilim Dalı’nda görev yapıyor.

 

RADYOLOJİ ANABİLİM DALI

İleri radyolojik tetkik ve teşhis yöntemlerini geniş çaplı kullanma olanağı sağlayan ünitemiz en gelişmiş teknoloji ile donatılmıştır.   

 

Biri 128 kanallı, diğeri 16 kanallı 2 adet Multidedektör Bilgisayarlı Tomografi cihazı, 1 adet 1,5 Tesla Magnetik Rezonans Görüntüleme cihazı, 7 adet Ultrasonografi / Renkli Doppler Ultrasonografi cihazı, 3 adet Dijital Radyoloji Cihazı, 2 adet Seyyar Dijital Röntgen Cihazı, Kemik Dansitometre Cihazı, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin tek tam dijital, kontrastlı mamografi incelemesi ve tomosentez çekimi yapılabilen Mamografi cihazı ve 1 adet DSA (flat dedektörlü dijital anjio cihazı) mevcuttur.

 

Bu cihazların yardımı ile radyoloji bölümünde, Koroner BT Anjiyografi dahil olmak üzere tüm non invaziv anjiografik görüntülemeler, BT ve MR görüntülemeleri yanı sıra Üçüncü Düzey ve 4 Boyutlu Obstetrik USG ve Renkli Doppler incelemeleri,

 

· İnce iğne aspirasyon biyopsileri,

· Tru-cut biyopsileri,

· Apse drenajları,

· Karaciğer, tiroit, meme, prostat, kas ve lezyon biyopsileri, parasentez, torasentez,

· Meme lezyon işaretleme işlemleri,

· Karaciğer ve safra yollarına yönelik girişimsel işlemler (PTK, perkütan biliyer drenaj, perkütan kist hidatik tedavisi, stent, balon),

· Böbrek ve mesaneye yönelik girişimsel işlemler,

· Karotis / vertebral arter darlıklarında balon / stent uygulamaları,

· Tanısal amaçlı anjiografiler,

· Damar darlık ve tıkanıklıkların anjiografik görüntülemesi ve tedavileri,

· Anevrizma, vasküler malformasyon, fistül gibi damar hastalıklarının anjiografik görüntülenmesi ve tedavileri,

· Tümörlere yönelik anjiografik tanı ve tedaviler,

· Kanamalarda anjiografik tedaviler gibi vasküler ve non vasküler girişimsel işlemler başarı ile yapılmaktadır.

 SANİ KONUKOĞLU UYGULAMA VE ARAŞTIRMA HASTANESİ

Çağdaş hastane yönetimi anlayışıyla yönetilen ve sağlıkta yüksek kalitenin adresi haline gelen hastanede, Acil Servis, Biyokimya, Patoloji ve Tıbbi / Klinik Mikrobiyoloji Laboratuvarları, Radyoloji, Nükleer Tıp, Kardiyovasküler Cerrahi, Organ Nakli Merkezi, Nefroloji, Genel Cerrahi, Beyin Cerrahisi, Çocuk Cerrahisi, Dahiliye, Gastroenteroloji, Endokrinoloji, Kulak Burun Boğaz, Pediatri, Kardiyoloji, Göğüs Hastalıkları, Üroloji, Ortopedi ve Travmatoloji, Enfeksiyon Hastalıkları, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Plastik Rekonstrüktif Cerrahi, Göz Hastalıkları, Kadın Hastalıkları ve Doğum, Nöroloji, Psikiyatri, Göğüs Cerrahisi, Dermatoloji, Uyku Laboratuvarı, Obezite ve Metabolik Cerrahi Kliniği ve Üremeye Yardımcı Tedavi Merkeziyle uzman tanı ve tedavi yöntemleri uygulanıyor.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol