banner1451
Öne Çıkanlar EŞLERİNİN BÖBREĞİ İLE HAYATA TUTUNDULAR SİVİL TOPLUM GELİŞİRSE TÜRKİYE DEMOKRASİSİ DE GELİŞİR YAŞANACAK BİR TÜRKİYE İÇİN KÖY GARAJI CHP DEDİ KENDİMİZ ÇALDIK DONDURMA ISMARLADI

Bu haber kez okundu.

ÖZEL SANİ KONUKOĞLU HASTANESİ ORGAN NAKLİYLE HAYATA BAĞLADI
 İki genç insan Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Organ Nakli Merkezi’nde yakınlarının bağışladığı böbreklerle hayata yeniden gülümsüyorlar.

Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Genel Müdürü Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, herkesin organ bağışına ihtiyaç duyabileceğini ifade ederek, “Bizim başımıza gelmez deyip görmezden gelmektense, her an biz de yaşayabiliriz deyip organ bağışını desteklemeliyiz. Özel Sani Konukoğlu Hastanesi olarak organ nakli konusunda elimizden gelen en iyi hizmeti vermek için buradayız” dedi.

Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Organ Nakli Merkezi Sorumlu Hekimi Doç. Dr. Fatih Yüzbaşıoğlu ise organ bağışının önemine işaret ederek, “Her yaştan hasta bizim için çok değerlidir. Ancak özellikle hayata yeni başlayan, önünde uzun bir yaşam olduğunu düşündüğümüz gençlerimizin organ bağışıyla yaşama yeniden sarılmaları mümkünken, bağış yetersizliği yüzünden çok ciddi sağlık sorunları yaşaması, hatta üzülerek ifade etmeliyim ki hayatlarını kaybetmesi maalesef çok ciddi bir toplumsal sorun” diyerek, organ bağışının önemini vurguladı.

FATİH GÜZEL: ‘’İNSANLAR DAHA DUYARLI OLMALI’’

Kahramanmaraş’ta yaşayan Fatih Güzel (23) nefes darlığı şikayeti yaşamaya başlıyor. Ancak doktora gitmeyi ihmal eden Güzel, gezmek için gittiği Osmaniye’de rahatsızlanarak, hastaneye kaldırılıyor. 

Güzel, “Ablam Osmaniye’de evli olduğu için onu ziyarete gitmiştim. Gece 3’te nefes almakta zorlanınca uyandım, bir anda her yeri kıpkırmızı görmeye başladım. Aynaya baktığımda gözlerimin kanlandığını gördüm. Acilen götürüldüğüm Osmaniye Devlet Hastanesi’ne doktor böbreklerimden rahatsız olduğumu söyleyerek Adana’ya sevk etti” diyerek rahatsızlık sürecini anlattı.

Adana’da kronik böbrek yetmezliği teşhisi konuktan sonra Andırın Devlet Hastanesi’nde diyalize girmeye başlayan Güzel, şunları paylaştı:

 “Bu dönemde çok sıkıntı çektim. 6 defa kateter takıldı. Su içmeden duramıyordum, elim ayağım şişti, çalışmak zorunda olduğum için gece çalışıyordum gündüz diyalize giriyordum. Diyaliz sonrası hiç konuşamıyordum, baygın bir şekilde uyuyordum.”

Diyalize haftada 3 gün giren Güzel, biraz daha rahatlayabilmek için haftada 4 gün bile girmeye razı olduğunu anlatırken, “Düğün de olsa cenaze de olsa gidemiyordum. Ailem durumuma çok üzülüyordu. 6 defa kateter takıldı. Allah düşmanımın başına vermesin. Bunun üzerine hem annem hem de babam böbreğini vermek istedi ancak ben kabul etmedim. Hep içimde böbreklerimin düzeleceğine dair bir umut vardı. Daha sonra babamın vereceği böbrekle, naklin yapılmasına karar verdik” diyerek nakil kararı sırasında yaşadığı zorlukları aktardı.

İnternetten yaptığı araştırmalardan, diyaliz doktoru ve hemşirelerinden duyduğu başarılı nakiller üzerine Gaziantep Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Organ Nakli Merkezi’ni tercih ettiğini söyleyen Güzel, şöyle devam etti:

 “Organ Nakli Merkezi Sorumlu Hekimi Doktor Fatih Yüzbaşıoğlu’nu da Kahramanmaraş’tan tanıyordum. İyi ki bu hastaneyi tercih etmişim, dört dörtlük bir hastane. Hastaneyi yaptıran, çalıştıran Konukoğlu Ailesi’ne, Dr. Fatih Yüzbaşıoğlu’na, hemşirelere ve hastane çalışanlarına çok teşekkür ederim.”

Bundan böyle kendi planlarını kendi yapacağını vurgulayan Güzel,  “Hem annemin hem de babam böbreğini vermek istemesi, benim için büyük bir şans. Ama diyaliz arkadaşlarım benim kadar şanslı değil. Keşke aileler bu konuda daha bilinçli olsalar. Oysa organlar toprakta çürüyor, ama nakille başka bedenlerde can buluyor. Bu yüzden organ bağışı konusunda insanların daha duyarlı olmalarını istiyorum” dedi.

Baba Süleyman Güzel (52) ise oğluna ilk rahatsızlandığı andan itibaren hem kendinin hem de eşinin ben böbreğimi vermek istediğini ifade ederek, ‘’Ama oğlum kabul etmedi. Ben çalışmak zorunda olduğum için bana kıyamadı” diyerek duygularını dile getirdi.

Anne Cennet Güzel (54) “6 çocuğum var. 4’ü bekar olmasına rağmen biran olsun düşünmeden sadece oğlum kurtulsun diye böbreğimi bağışlamak istedim. Oğlumu o halde görmek, her gün bir ölümdü. Halbuki ben evladımın bu şekilde acı çekmesine dayanamıyordum. Kısmet oğlum için böbreğimi bağışlamak bana nasip oldu. Şükürler olsun. Bunlar artık geride kaldı. Herkese teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.  

HÜSEYİN AĞCA: ‘’HERKES ORGAN NAKLİ İÇİN BAĞIŞ YAPSIN’’-

Hatay’da yaşayan Hüseyin Ağca (24) 2 ay öncesine kadar gayet sağlıklıyken bir anda başlayan nefes darlığı şikayetiyle doktora gidiyor.

Ağca, hastalığının çıkış sürecini şöyle anlattı:

‘’Nefes darlığından dolayı doktora gittim. Bir anda doktorlar böbrek yetmezliği teşhisi koyunca ne olduğunu bile anlayamadan diyalize girmeye başladım. 3 günlük bir tedaviden sonra haftada 3 gün 4 saat diyalize girdim.”

Diyalize girdiği merkezde Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Nefroloji Uzmanı Dr. Erkan Mahsereci’yi önerdiklerini söyleyen Ağca, “Hiç zaman kaybetmeden Dr. Erkan Mahsereci’yle görüşmeye karar verdik. Ayrıca, Gaziantep’in Hatay’a yakın olması bizim için önemli bir tercih nedeniydi”  dedi.

Ağca annesi, dayısı ve amcasının nakil için kendini yalnız bırakmadığını ve organ nakli vericisi olarak Gaziantep’e birlikte geldiklerini belirterek, sözlerini şöyle bitirdi:

‘’Verileri ve yaşı daha uygun olduğu için dayımın böbreğinin daha uygun olduğu söylendi. Ben şanslıydım çünkü hastalığım ortaya çıktıktan hemen sonra yakınlarım böbreklerini vermek istediler. Allah kimseye yaşatmasın. Herkes organ nakli için bağış yapsın. Özel Sani Konukoğlu Hastanesi’nden Dr. Erkan Mahsereci’ye, Dr. Fatih Yüzbaşıoğlu’na, hemşirelere, hastane çalışanlarına ilgi ve hizmetlerinden dolayı teşekkür ederim.”

İnşaat işiyle uğraşan 3 çocuk babası olan dayı Muzaffer Ağca (40) ise “Yeğenimin ihtiyacı olduğunu duyduğum an hiç düşünmeden böbreğimi veririm dedim. Çok şükür sağlığına tekrar kavuştu. İkimizde gayet sağlıklıyız. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim’’ sözlerine yer verdi. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol