banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

  OP. DR. MEHMET YÜZBAŞI: BU HASTALIĞA DUYARLI OLALIM
 Özel Sular Vatan Hastanesi genel cerrahi uzmanı Op. Dr. Mehmet Yüzbaşı makat bölgesinde sık görülen hastalıklarla ilgili detaylı bilgiler vererek hastalara çekinmeden sağlıkları için mutlaka sağlık kuruluşlarına başvurmaları gerektiğini söyledi.

 

Anal bölgede en çok görülen rahatsızlıkların Hemoroid (Basur) Fissür (çatlak ve Anal fistül olduğuna dikkat çeken Kahramanmaraş Özel Sular Vatan Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Yüzbaşı bu tür hastalıkları tetikleyen en büyük etkenin ise kabızlık olduğunu belirtti.

 

Hastalık hakkında geniş bilgi de veren Yüzbaşı şöyle konuştu, “Hemoroid (basur)'de makatta şişlik, zaman zaman kanama, makatta ağrı ön planda olur, bazen de Tromboze Hemoroid dediğimiz basur memeleri içine kanama sonucu şiddetli ağrılı şişlikler oluşur Hemoroid'in 1. ve 2. derecede tedavi daha çok ilaç tedavisidir, Ancak 3. ve 4. derecede cerrahi tedavi düşünülür bu evrede basur memeleri makatın dışında rahatsız edici şişlikler şeklinde kendini gösterir.

 

Özel Sular Vatan Hastanesi genel cerrahi uzmanı Op. Dr. Mehmet Yüzbaşı, Cerrahi tedavide cerrahi eksizyon ve Longo ameliyatı dediğimiz (Hemoroid stapler denilen bir aletle yapılan ameliyat) iki yöntem uygulanmaktadır. Cerrahi eksizyonunda Harmonic Scalper dediğimiz bir aletle (halk arasında lazer denilen) eksizyon yaptığımızda daha az ağrılı ve nispeten kanamasız olmaktadır. İkincisi Longo ameliyatıdır. Bu ameliyatta anal bölgede işlem yapılmadığı için ameliyat sonrası daha az ağrılı ve iyileşmede çabuk olmaktadır. Biz bu ameliyatları 9-10 senedir yapmaktayız. Artık bu ameliyatları Özel Sular Vatan Hastanesinde yapmaya başladık. Gerekli cihaz ve aletlerimiz mevcuttur.

 

Diğer bir hastalık Anal Fissür dediğimiz çoğunlukla makatın arka kısmında oluşan yırtıktır. Şiddetli ağrı ve zaman zaman kanama ile seyreder. Özellikle tuvalet sonrası ağrı çok olur. Büyük abdeste çıkmak işkence haline alır. 3-6 ayda ilaç tedavisi ile geçmiyorsa ameliyat düşünülebilir. Ameliyat LİS dediğimiz, hastaları büyük oranda rahatlatan cerrahi işlemdir.

 

Bu her iki hastalıkta da bağırsak alışkanlıklarının düzeltilmesi, kabızlığın önlenmesi, bunun için lifli gıdalar (bol zeytinyağlı yeşil salatalar, kepekli ekmek, sebze yemekleri, meyveler) almak önemlidir. Gerekirse dışkı yumuşatıcılar verilebilir. Ayrıca makat bölgesine uygulanan krem ve fitiller tercih edilir.” 

Halkımızın utanma duygusu ile bu hastalıklardan yıllarca mustarip olduğunu ve rahatsızlıktan uzman bir doktora başvurmalarıyla rahatlayacaklarını dil getiren Özel Sular Vatan Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Yüzbaşı şöyle konuştu; “Diğer bir hastalık Anal Apse ve sonrasında gelişen Anal Fistül'dür. Makat çevresinde ağrı ve şişlik, akıntı ile seyreder. Tedavisi cerrahidir. Tedavi çok geciktirilirse daha zor olmaktadır. Halkımızın duyarlı olmasında yarar vardır.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol