banner1482
Öne Çıkanlar PAZAR GÜNÜ DANANIN KUYRUĞU KOPUYOR PAZARCIK MESLEK YÜKSEKOKULU MEZUNİYET TÖRENİ TÜRK ÇİFTÇİSİNE HİZMETTE ASIRLIK MARKA TÜRKÜLERLE YOLDAŞIZ OZANLARLA GARDAŞIZ TÜNELLER YOĞUN BAKIMA ALINDI

Bu haber kez okundu.

HAYAT KURTARMAYA SEN DE YARDIMCI OL
 Bu bağlamda Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürlüğü, Piazza AVM de farkındalık oluşturma standı açtı.

Stantta bir konuşma yapan Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Coşkun, “112 Acil Sağlık, yurt genelinde en uç noktalara kadar yayılmış 7/24 kesintisiz hizmet veren hayati öneme sahip büyük bir sistemdir.

112 Acil Sağlık Hizmetinin Amacı: 112 Acil çağrı hattının aranması halinde en kısa sürede hastaya ulaşmak ve hastayı en yakın, uygun tedavi merkezine ulaştırmaktır.

“112 Acil Hattını Meşgul Etme, Yaşama Yol Ver” kampanyasına vatandaşların destek olmasını isteyen  Dr. Coşkun, sağlık hizmetlerinin ulaşılabilirliğinin ve kalitenin artırılması amacıyla başlatılan “112 Acil Sağlık Medya Kampanyası” ile “112 Acil çağrı hattının gereksiz aranmasının önlenmesi ve trafikte ambulansın geçiş önceliğine özen gösterilmesi” konularında duyarlılığın arttırılması hedeflediklerini belirtti.

Dr. Coşkun, “Bu kapsamda Sağlık Müdürlüğü olarak Acil ve Afet eğitimleri konularında deneyimli personellerimizin yer aldığı "Açık Alan Uygulama Ekibi" oluşturulmuştur. Açık alan ekibimiz tarafından halkın yoğun olarak bulunduğu Piazza AVM de stant oluşturularak el broşürü, şapka, oto kokusu gibi materyaller dağıtıldı ve afişler görülebilir alanlarda sergilendi.

Ambulansta kurtarılmayı bekleyen hastalar için saniyelerin hayati derecede önemli olduğunu ifade eden Dr. Coşkun "Bir yılda yapılan çağrıların yüzde 95’inin gereksiz çağrılardan oluşuyor. Gereksiz aramanın suç ve cezası olduğunun unutulmaması gerekiyor. Yıl boyunca devam edecek olan ve 2016 yılı içerisinde de devam etmesi planlanan bilgilendirme ve farkındalık oluşturma faaliyetlerimizde bizlere destek veren tüm kurum kuruluşlara teşekkür ediyorum. Bu konuda vatandaşlardan daha duyarlı davranmalarını talep ediyoruz” diye konuştu.

Standa gelenlerle tek tek ilgilenen Dr. Coşkun, “Unutmayınız ki acil bir durumda saniyelerin dahi büyük bir önemi vardır. Hayat kurtarmak için ambulanslara yol verelim ve bir canın kurtarılmasına yardımcı olalım,” diyerek sözlerini tamamladı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol