Öne Çıkanlar dizi TEYFİK YAĞCI İSTİFA ETTİ!!! KAHVE İÇİRECEK 13 YIL ŞEYTAN TAŞLADIK GÖRÜMCEDEN YENGEYE BÖBREK NAKLİ

Bu haber kez okundu.

  DÜNYA PREMATÜRE GÜNÜ KUTLANDI
  

Dünya Prematüre Günü’nün önemine vurgu yapan doktorlar, Gebeliğin 37 haftadan önce sonlanırsa doğan bebeğe prematüre denildiğinin ve Prematüre bebeklerin ağırlığı tam zamanında doğan bebeklere göre çok daha az olduğunu vurguladı.

 

“PREMATÜRE BEBEĞİN GELİŞİMİNDE EKİP RUHU ÖNEMLİDİR”

 

Dünya prematüre bebekler gününün önemine vurgu yapan Çocuk Doktoru olan Zekeriya Büyükdereli, “İlgi bekleyen yakın takip gerektiren aile, hekimlerİ ve diğer sağlık personelleri için bazen zorlayıcı olabilen; ama sonuçları yüz güldürücü olan sürpriz bebeklerdir. Şuan kucağımızda olan bebeklerimiz hastanemizde doğmuş prematüre olarak dünyaya gelmiş bebeklerdir. Onların günlerini kutluyoruz. Sağlıklı ve uzun ömürlü bir gün diliyoruz. Prematüre bir bebeğin gelişiminde radyolojiden kulak burun boğaza ve biyokimya uzmanından yerine göre cerraha kadar her türlü hekime Multi disipliner yaklaşımla ve ekip ruhuyla sağlıklı ömür mümkündür. Biz sağlık çalışanları olarak prematüre doğan bebeklerimizin sağlıklı bir ömür sürmesi için elimizden geleni sonsuza kadar yapmaya devam edeceğiz. Tüm bebeklerimizin prematüre günü kutlu olsun” şeklinde konuştu.

“PREMATÜRE 24 HAFTA İLE 37 HAFTA ARASINDA DOĞAN ERKEN BEBEKLERDİR”

Yeni doğan bölümünde prematüre bebekleri takip ettiklerini söyleyen Çocuk sağlığı ve hastalıkları doktoru Sercan Uysal, “Prematüre 24 hafta ile 37 hafta arasında doğan erken bebeklerdir. Biz onların ellerini ilk tutan vekilleriz. Ekibimizle beraber bu işi yürütüyoruz. Bebeklerimiz doğduktan sonra sağlıklı bir şekilde taburcu olunca çok mutlu oluyoruz. Dünya prematüreler günü kutlu olsun” dedi.

“ÜLKEMİZDE PREMATÜRE BEBEKLERİN TAMAMINA YAKINI YAŞAYABİLİYOR”

Yılların umudunu, beklentisini, sevdasını erken gelen bir bebekle bu özlem sona eriyor diyen Uzman Doktor Oğuz Paköz,   “Ülkemizde prematüre bebeklerin tamamına yakını yaşayabiliyor. Benim yakın çevremde olan prematüre bebeklerin hepsinin kendi kardeşlerinden daha zeki, akıllı ve becerikli olduğunu görebiliyorum. Devlet bu imkânları verebiliyor. Aileler prematüre bebeklere bizim doktorlarımızın gösterdiği kadar ilgiyi göstersinler ve onları sevsinler. Onların yaşaması ve hayata tutunması için hasta bakıcılarıyla iş birliği yapsınlar.  Dünya prematüreler günü kutlu olsun” ifadeleri ile sözlerini sonlandırdı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol