banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar ADAYLIK BAŞVURUSUNU YAPTI GAZETECİ DOĞRU VE TARAFSIZ OLMALI İSTİHBARATIMIZIN HAFIZASI SİLİNMİŞ BASINDAN SORUMLU Menar

Bu haber kez okundu.

DR. BURCU GÖKALP ÖZCAN SANKO’DA

Dr. Burcu Gökalp Özcan, 1984 yılında Kayseri’de doğdu. Kayseri Fen Lisesi’nden mezun olduktan sonra yükseköğrenimini İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde tamamladı.

2009 yılında pratisyen hekim olarak Kayseri Acil Sağlık Hizmetleri’nde çalıştı. 2010 - 2015 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı’nda uzmanlık eğitimini tamamladı.

Özcan, 2018 yılından bu yana Çocuk ve Ergenler İçin Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT) Uygulamaları Eğitimi’ne devam etmektedir.

Devlet hizmet yükümlülüğünü 2015-2017 yılları arasında Ağrı Devlet Hastanesi’nde tamamladı. 2017-2019 yılları arasında Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesi’nde görev yaptı. Türkiye Çocuk ve Genç Psikiyatrisi Derneği, Gaziantep Tabip Odası, Türk Tabipler Birliği ve Kognitif Davranışçı Terapileri Derneği üyelikleri bulunmaktadır.

Evli ve bir çocuk annesi olan Dr. Burcu Gökalp Özcan, Ekim 2019 tarihi itibariyle SANKO Üniversitesi Sani Konukoğlu Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı olarak hasta kabulüne başladı.

SAĞLIKLI TOPLUM SAĞLIKLI BİREYLERLE MÜMKÜNDÜR

Sağlıklı toplum, sağlıklı bireylerle mümkündür. Çocuk ve gençlerin gelişimi ve eğitimi; toplumumuzun gelişebilmesi ve ilerleyebilmesi için, vazgeçilmez unsurlardır. Sağlıklı bir yetişkinlik dönemi için; çocuk ve gençleri anlayabilmek, sorunlarına çözüm üretmek, psikolojik sorunları önlemek, psikiyatrik hastalık var ise doğru tanı koymak ve tedavi etmek gerekir.

Geçtiğimiz yıllara baktığımızda, Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları alanının giderek genişlediği, toplumsal etkilerinin giderek önem kazandığı görülmektedir. İnsanın biyolojik- psikolojik- sosyal yapısının gereği olarak, tüm bilim dalları ile etkileşim içindedir. Çocukların gelişim dönemleri dikkate alınarak, ailesel, genetik ve çevresel faktörler ışığında çocuğun-gencin ruhsal durumu incelenir, klinik gözlem ve psikometrik testlerle olası çatışmalar ve hastalıklar belirlenerek tanı, tedavi ve takip sürecine geçilir.

Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Kliniğinin İlgilendiği Başlıca Konular:

*Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu

*Otizm Spektrum Bozuklukları

*Özgül Öğrenme Güçlükleri (Disleksi, Diskalkuli, Disgrafi)

*Çocuk ve Ergenlerde Depresyon

*Korkular ve Kaygı Bozuklukları

*Okul reddi ve Ayrılık Kaygısı Bozukluğu

*Sınav kaygısı

*Davranış Bozuklukları

*Obsesif Kompulsif Bozukluk (Takıntılar)

*Konuşma Bozuklukları

*Uyku Bozuklukları

*Yeme Bozuklukları

*Tik Bozuklukları

*Enürezis (Alt ıslatma) ve Enkoprezis (Kaka kaçırma)

*Bilişsel gelişim düzeyi ve Özel gereksinimli çocuklar

*Cinsel, Fiziksel ve Duygusal İstismar

*Travma Sonrası Stres Bozukluğu

*Psikotik Bozukluklar

*Bipolar bozukluk

*Ergenlerde alkol ve madde kullanımı

SANİ KONUKOĞLU UYGULAMA VE ARAŞTIRMA HASTANESİ

Çağdaş hastane yönetimi anlayışıyla yönetilen ve sağlıkta yüksek kalitenin adresi haline gelen hastanede, Acil Servis, Biyokimya, Patoloji ve Tıbbi / Klinik Mikrobiyoloji Laboratuvarları, Radyoloji, Nükleer Tıp, Kardiyovasküler Cerrahi, Organ Nakli Merkezi, Nefroloji, Hematoloji, Terapötik Aferez Merkezi, Genel Cerrahi, Beyin Cerrahisi, Çocuk Cerrahisi, Dahiliye, Gastroenteroloji, Endokrinoloji, Kulak Burun Boğaz, Pediatri, Kardiyoloji, Göğüs Hastalıkları, Üroloji, Ortopedi ve Travmatoloji, Enfeksiyon Hastalıkları, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Plastik Rekonstrüktif Cerrahi, Göz Hastalıkları, Kadın Hastalıkları ve Doğum, Nöroloji, Psikiyatri, Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları, Göğüs Cerrahisi, Dermatoloji, Uyku Laboratuvarı, Obezite Merkezi, Periton Diyalizi Merkezi, GETAT (Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp) ve Üremeye Yardımcı Tedavi Merkeziyle uzman tanı ve tedavi yöntemleri uygulanıyor.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol