banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

DİŞ FIRÇALAMA REKORU KIRILDI

 12 Şubat Stadyumu’nda gerçekleştirilen etkinlik İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Açılış konuşmaları bölümünde ilk söz alan Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Yener, bugünün Dünya Diş Fırçalama günü olarak ilan edilmesini istediklerini söyledi.


Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ülkelerin gelişmişlik düzeyi kriterlerinden birisinin de diş fırçası ve macun satışları olduğuna dikkat çekerek: “Ülkelerin gelişmişlik düzeyini belirleyici kriterlerden biri de diş fırçası kullanım oranı ve macun tüketim miktarıdır. 2010 yılı verilerine göre bu miktar gelişmiş ülkelerde kişi başı 400 gramın üzerindeyken, ülkemizde 110 gram ve yıllık diş fırçası tüketimi ise 0.94 adettir.

6yaşına kadar diş fırçalama alışkanlığı geliştirememiş çocukların sadece yüzde 23’ü büyüdüklerinde dişlerini fırçalayan bireye dönüşmektedir.

Toplumumuzda oldukça yüksek olan diş çürük oranını azaltmak, sağlıklı yaşam tarzlarını teşvik etmek, diş fırçalama alışkanlığı kazandırarak bu konuda farkındalığı en üst düzeye çıkarmak amacıyla Büyükşehir Belediyesi olarak Halk Sağlığı Müdürlüğü koordinasyonluğunda Dünya Çocuk Rekorları kapsamında gerçekleştirilecek en çok çocukla toplu diş fırçalama rekor denemesi bugün burada gerçekleştirilecek.

Orhan Kural Hocamızın başkanlığında bulunan heyet bu durumu tescilleyecek. 2500 öğrenci kardeşimizin gerçekleştireceği Dev Türk Bayrağı kareografisinde toplu diş fırçalama tescil işlemi de burada yapılacak. Bu organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyor, tüm misafirlerimize hoş geldiniz diyor saygılar sunuyorum” dedi.



AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Diş Hekimi Sıtkı Güvenç ise yaptığı konuşmasında, AK Parti Hükümetinin sağlık alanında çok büyük başarılara imza attığını vurgulayarak: “Diş hekimi olarak görev yaptığımız zamanlarda bir önceki arkadaşımızın kullandığı eldiveni o çıkarır biz kullanırdık. Böyle bir durumda iken bugün ülkemizin en ücra köşelerine kadar Aile Hekimliklerini açtık” diye konuştu.

Son olarak kürsüye gelen AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal: “Her çocuğumuzun bir bayrak kıymetinde ve bayrağımızın teminatı olan bu çocuklarımızın ağız ve diş sağlığı açısından bu etkinliği çok önemli buluyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.


Daha sonra kürsüye gelen Senem Ayşe Anaokulu öğrencileri Ecrin Paksoy ve Asude Bilgici birer şiir okudular.

Konuşmaların ardından Prof. Dr. Orhan Kural, bu etkinliğin tescillenerek Dünya Rekoru oluşturacağını ifade ederek çocuklarla birlikte diş fırçalama uygulamasını başlattı.

Prof. Dr. Orhan Kural başkanlığında KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci, Kırıkkale Üniversitesi Restoratif Tedavi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Çoruh Türksel Dülgergil, Kahramanmaraş Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Yener, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aliihsan Kabakçı, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İbrahim Ulaş’tan oluşan izleme ve tescil heyeti 2500 öğrenci tarafından oluşturulan dev Türk Bayrağı kareografisinde Diş Fırçalama etkinliğini tescillediler.

12 Şubat Stadyumu’nda gerçekleştirilen etkinliğe Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, AK Parti Grup Başkan Vekili Mahir Ünal, Milletvekilleri Yıldıırm Ramazanoğlu, Sıtkı Güvenç, İl Başkanı Metin Doğan, Milletvekili adayları, İlker Çitil, Mehmet Uğur Dilipak, Nursel Reyhanlıoğlu ile diğer ilgililer vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Dev Türk Bayrağı kareografisinde 156 öğrenci ay-yıldızı 2344 öğrenci de kırmızı zemini olmak üzere 2500 öğrenci görev aldı.

Etkinliğin sonunda Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, öğrencilere katılım belgesi takdim etti.




Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol