Öne Çıkanlar BAHÇE YANGINI EVLERE SIÇRAMADAN SÖNDÜRÜLDÜ İLGİNÇ İDDİA KAYAK MERKEZİ SENEYE HAZIR KOLAT; TAKIMI BERABER ÇIKARALIM ŞEREFSİZ BÖLÜCÜ ÖRGÜT MENSUPLARINI LANETLİYORUM.

Bu haber kez okundu.

ÇALIŞANLARIMIZI ORTAK ETTİK!

 Bu bağlamda, bugün itibariyle şehrimizde sayıları 6’ya kadar düşen ve kentin en eski diş protez laboratuvarlarından olan Şafak Diş Protez, kurucuları Necati Tımarcıoğlu ve Önder Başel’den bu yana ciddi sıkıntı içindeler. Şafak Diş Protez Laboratuvarını, 1995’te bu 2 isimden devralmışlar. Firmanın ortaklarından Zekeriya Aslanda Önder Başel’in yönetiminde görev almış.

Şehrimizde serbest çalışan diş hekimlerine çalışan ve protezlerin ihaleye verilmesine karşı olduklarını söyleyen Aslan, devletin diş hastanesinin problemlerini çözebilmek,  daha süratli hastalara şifa vermek düşüncesiyle, en az 3 laboratuvarla sözleşme yapması gerektiğini hatırlatıyor, kalitenin aratmasını, rekabetin olmasını çünkü rekabetin kaliteyi getireceğine inanıyor.


İHALEDEKİ DÜŞÜK FİYAT,KALİTEYİ DÜŞÜRÜYORSA

Halen Diş Hastanesi, protez yapım işini Tekirdağ’da bir firmaya verdi. İhale ile… Ancak Danıştay ve Sağlık bakanlığının tespit ettiği fiyatların da istikrara sebebiyet vermesini isteyen Arslan ve arkadaşları, düşük fiyatın hem kaliteyi düşürdüğünü, hem de bu işten ekmek yiyenlerin işi bıraktığını, başka işlerde çalıştıklarını söyledi.

“Elaman yetişmiyor, yetiştiremiyoruz. Ancak Suriyeli çalıştırabiliyoruz. Kalifiye elamanlar, sakat ihale sisteminden ötürü başka işlere yöneldiler” diyen Aslan, protezcilerin insan sağlını yakından ilgilendiren bir meslek olduğunu dile getirdi ve kurdukları sistem ile çalışan arkadaşlarını firmaya ortak ettiklerinin altını çizdi.

Aslan son olarak, ihalenin başka şehirlere verilmesiyle zaman kaybı yaşandığını, gelen protezlerin çoğunun sakat, sağlıksız ve memnuniyetsizlik yarattığını vurguladı, vatandaşın mağduriyetinin de cabası olduğunu ifade edip, “Kahramanmaraş’ta bu işten ekmek yiyen, çalışan firmalarvarken, paramızın, işimizin dışarı gitmesini kabullenemiyoruz” diyerek sözlerine nokta koydu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol