banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar SİZE İHTİYACIMIZ VAR KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

BÜYÜKŞEHİR TIBBİ ATIKLARI ÖZEL TOPLUYOR
 Sağlık kuruluşlarından özel şartlarda toplanan tıbbi atıklar Katı Atık Bertaraf Tesisleri'nde bulunan özel bölümde çeşitli işlemlerden geçirilerek bertaraf ediliyor.

Tıbbi atıkların toplanışı ve bertarafına ilişkin bilgiler aktaran Çevre Koruma ve Kontrol Şube Müdürü Yalçın Dobooğlu: “Burada Kürtül Mevkiinde bulunan tıbbi atık sterilizasyon ve bertaraf tesisimizde sağlık kuruluşlarında oluşan tıbbi atıkları özel toplama sistemleriyle toplayarak bertaraf tesislerimize getiriyoruz. 2014 yılından itibaren bütün merkez ve taşra olmak üzere 11 ilçeden 4 yıllık ortalama 4 bin 100 ton atığımızı tesislerimizde önce etüt makinesinde 150 santigrat derecede ısıtıp daha sonra parçalayıcı ünitemizden geçirerek atık bertaraf sahamızda deplase ederek elektrik enerjisi üretiminde bir hammadde oluşturmuş bulunmaktayız. Böylelikle tıbbi atıklarımızdan kurtulmuş bulunuyoruz” diye konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol