Öne Çıkanlar ŞEREFSİZ BÖLÜCÜ ÖRGÜT MENSUPLARINI LANETLİYORUM. BAHÇE YANGINI EVLERE SIÇRAMADAN SÖNDÜRÜLDÜ İLGİNÇ İDDİA KAYAK MERKEZİ SENEYE HAZIR KOLAT; TAKIMI BERABER ÇIKARALIM

Bu haber kez okundu.

BİR İLK; BAĞIRSAKTAN DOĞUM KANALI
  

Doçent Doktor Murat Bakacak yaptığı açıklamada şunları söyledi: ‘’Hastamız 24 yaşında 1 yıllık evli idi. Ancak evlendiklerinden itibaren normal cinsel birliktelik yaşayamamışlar. Yaptığımız muayene ve görüntülemeler sonrasında hastamıza doğuştan rahim ve vajina gelişmesinin olmadığı Mayer Rokitansky Kuster Hauser Sendromu tanısı koyduk. Bu sendrom 1/4000 ile 1/10000 kadında bir ortaya çıkar. Bu kadınların yumurtalıkları normal yapıdadır ve işlevleri normaldir. Ancak rahimleri ve vajinaları gelişmemiştir. Bu sebeple adet görmezler. Bu yüzden genellikle kızların ilk adetlerini görmeleri gereken zamanlarda adet olmamaları üzerine yapılan incelemelerde tanınabilir. Bu hastaların bazıları tanılarını ancak evlendiklerinde cinsel birliktelik yaşamayarak alırlar. Bu tip hastaların evlilikleri de zaman zaman tehlikeye girer. Bu sebeple bu evli olan veya bir evlilik planı olan kadınlara normal cinsel birlikteliğe izin verecek bir vajina oluşturulması bu hastalarda temel tedavidir” dedi.

AMELİYATIMIZ SORUNSUZ GEÇTİ

Doç.Dr. Bakacak, bu hastalıkta farklı tedavi yöntemleri kullanılabilirliğine dikkat çektikten sonra;  “Bunlar cerrahi olmayan ve cerrahi yöntemler olarak ayrılabilir. Cerrahi olmayan yöntemler uzun süre isteyen ve sonunda tedavinin başarısızlıkla sonuçlanma ihtimali olan yöntemlerdir. Bu sebeple hastamızda cerrahi yöntemi kullandık. Bu yöntemler içerisinde de sonuçları doğala en yakın olan hastanın kendi bağırsağından vajina oluşturma tekniğini kullandık. Vajina oluşturma için bağırsak bölümünün hazırlanması ve geriye kalan kısmın yeniden birleştirilmesi için Genel Cerrahi Anabilim dalından Prof. Dr. Taner Kale ve Yrd. Doç. Dr. Fatih Mehmet Yazar ameliyata katıldılar. Ameliyatımız sorunsuz bir şekilde gerçekleşti ve hastamızı taburcu ettik. Yaklaşık 1 ay sonra hastamız normal bir cinsel hayata başlayabilecek. Hastamızın ileride çocuk sahibi olması için tek başına bu ameliyat yeterli değil. Ancak bazı ileri yöntemlerle bu hastamızın ilerideki yıllarda çocuk sahibi olmasının yolu da açılmış oldu.’’ diye konuştu.

Keriyeri boyunca, 81 adet bilimsel makalesi, Türkiye ve Dünya bilimsel dergilerinde yayınlanan Doç. Dr. Murat Bakacak ayrıca Dünyada ve Avrupa’da yapılan pek çok farklı jinekolojik ameliyatın ve tedavilerin kendi kliniklerinde de yapıldığını kaydederek bölgemiz hastalarının artık pek çoğunun farklı tedavi ve ameliyatlar için başka şehirlere gitme zorunluluğunun kalmadığını belirtti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol