banner1451
Öne Çıkanlar EŞLERİNİN BÖBREĞİ İLE HAYATA TUTUNDULAR SİVİL TOPLUM GELİŞİRSE TÜRKİYE DEMOKRASİSİ DE GELİŞİR KENDİMİZ ÇALDIK YAŞANACAK BİR TÜRKİYE İÇİN KÖY GARAJI CHP DEDİ DONDURMA ISMARLADI

Bu haber kez okundu.

ATLI; MASKE TAKMAK COVİD’İ YÜZDE 70 ORANINDA ETKİLİYOR!

Op. Dr. Faruk ATLI, “Herkesin ancak mesafeye ve maskeye dikkat etmesi sonrasında bu pandemiden kurtulmak mümkün, çünkü birisi maskeli birisi maskesiz olursa kendisini koruma şansı düşük. Maskeyle bir insanın karşıdan gelen şeyden korunması %30 dur ama maskeyle bir insandan başkasına bulaşma şansı %70 oranda azaltılır.” dedi.

“MASKENİN YÜZDE 95 GİBİ KORUYUCULUĞU VAR”

Tüm vatandaşları tedbirli olmaya davet eden Op. Dr. Faruk ATLI, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ülkemiz ve dünyamız çok önemli bir pandemi salgınından geçiyor. Bu dönem daha önceki dönemler de görülen salgınlara göre çok daha ağır seyredecek bir salgın gibi gözüküyor. O yüzden herkesin tedbirlerine daha fazla dikkat etmesi gerekiyor. Vitrindeki insanların mesela siyasilerin TV ye çıktıkları zaman, sanatçıların TV ye çıktığı zaman bir toplantı halinde bunlara çok dikkat edip insanlara örnek olacak şekilde bunlara azami özen göstermesi gerekiyor.  Bakın bizde tedbirimizi muayene ediyoruz. Maske ve koruyucu kask takıyoruz. Sadece kendimize bakmamız yeterli olmuyor. Herkesin ancak mesafeye ve maskeye dikkat etmesi sonrasında bu pandemiden kurtulmak mümkün, çünkü birisi maskeli birisi maskesiz olursa kendisini koruma şansı düşük. Maskeyle bir insanın karşıdan gelen şeyden korunması %30 dur ama maskeyle bir insandan başkasına bulaşma şansı % 70 oranda azaltılır. O nedenle herkesin karşılıklı maske takması mesafeye uymasa bile % 95 gibi koruyuculuğu var. Onun haricinde el hijyenimiz. Çünkü elimize bulaşan mikropların ağzımıza, burnumuza ya da gözümüze dokunmamız sonrasında ya da yüzümüzün bir yerine dokunmamız sonrasında oradan solunum yoluyla içeri girebileceği için el hijyenimize çok dikkat etmemiz gerekiyor. Sık sık ellerimizi yıkamamız gerekiyor.”

“SONBAHAR’DA PANDEMİYLE DİKKAT!”

Özellikle gribal salgının yaygın olduğu Sonbahar’da insan sağlığı için pandemi kurallarının mutlaka uygulanması gerektiğini kaydeden Op. Dr. Faruk ATLI, şunları söyledi: “Çok uzun süre gündemimizi meşgul edicek gibi gözüküyor pandemi. Tedbirimizi çok dikkatli bir şekilde yapmamız lazım bu dönemde mutlaka pnömoni aşısı hastalara öneriyoruz çünkü bu pandemi akciğeri etkileyen bir pandemi solunum yoluyla bulaşan bir pandemi akciğeri koruyacak şekilde mutlaka zatürreden veya da zatürree alt yapısı olan insanların kendisini muhafazaya alması gerekir. Mutlaka bir zatürree aşııs öneriyoruz. Pnömoni aşısı diyoruz ona. Grip aşısı yapılmasını öneriyoruz mutlaka. Özellikle kolay grip geçiren insanların grip aşısından mutlaka yaptırması gerekiyor. Sigara içmek en tehlikeli şeylerden bir tanesi kapalı kötü havalanması kötü olan yerlerde bukunmamalı en tehlikeli şeylerden birtanesi kendi vücut direncimizi artıracak şeyler  yiyecek içecekler hepinizde bildiği gibi C vitamini özellikle bu pandemide D vitamini güneş bizim bizim memleketimizde  bol şekilde var. Nasıl olsa onlardan faydalanarak kendi vücut direncimizi artırmak gerekiyor. Sağlam tutmamız gerek. Sonbahar dönemi var. Artık sonbahar dönemi başlıyor. Bu dönemde grip gribal enfeksiyonlar diğer gribal enfeksiyonlar çok sık olucağı için hem pandemi enfeksiyonu ile karışabileceği için hemde pandeminin ağır seyretmesini ya da pandemi belirtilerinin daha kötü sonuçlanmasını sağlayabileceği için ya da yanlış olup karıştırılıp tedavinin aksamasını sağlayabileceği için önemli. O yüzden bu dönemde bu gripten çok ciddi bir şekilde karunmamıs lazım. Bütün dünyayı etkisi altına almış olan bir pandemi dönemindeyiz onu hem zemini artırmak hemde onunla karıştırmak gibi tehlike söz konusu olduğu için azami dikkati göstermemiz gerekiyor diye düşünüyorum. Herkese pandemiden uzak sağlıklı günler diliyorum.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol