banner1451
Öne Çıkanlar EŞLERİNİN BÖBREĞİ İLE HAYATA TUTUNDULAR SİVİL TOPLUM GELİŞİRSE TÜRKİYE DEMOKRASİSİ DE GELİŞİR YAŞANACAK BİR TÜRKİYE İÇİN KÖY GARAJI CHP DEDİ KENDİMİZ ÇALDIK DONDURMA ISMARLADI

Bu haber kez okundu.

ANESTEZİYOLOJİ VE REANİMASYON UZMANI DR. SARIGÜNEY, SANKO’DA
 Dr. Damla Sarıgüney, 23 Mart 1978’de Ankara’da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini Ankara’da tamamladı.

 

1994-2000 yılları arasında Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde yükseköğrenim gördü. 2001 yılı Eylül ayında girdiği tıpta uzmanlık sınavında, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı’nda Araştırma Görevlisi unvanı ile göreve başladı, 2006 yılında Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı’ndaki ihtisasını tamamlayarak uzman oldu.

 

Devlet hizmeti yükümlülüğünü Kasım 2006 - Ağustos 2008 tarihleri arasında Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Kliniği’nde, tamamladı. Ağustos 2008 – Mart 2016 tarihlerinde Gaziantep Şehitkamil Devlet Hastanesi’ndeki görevinin ardından, farklı özel sağlık kuruluşlarında görev yaptı.

 

Rejyonel anestezi konusuyla ilgilenen Dr. Sarıgüney’in hobileri arasında piyano çalmak bulunuyor. Dr. Sarıgüney, iki çocuk annesidir.

 

SANİ KONUKOĞLU HASTANESİ ANESTEZİ KLİNİĞİ

Anestezi; ameliyatın yapılmasına izin verecek şekilde hastanın bilincinin, ağrı duyusunun, reflekslerinin geri dönüşümlü olarak ortadan kaldırılması işlemidir. Anestezi uzmanı, ameliyata alınan hastanın operasyon öncesi değerlendirilip bilgilendirilmesi, operasyon süresince uyutulması, kalp, akciğer ve diğer hayati organların fonksiyonlarının takip edilmesi, ameliyat sonrası ağrının giderilmesi ve yoğun bakım reanimasyon ünitelerinde hastanın takip ve tedavisinden sorumludur.

 

SANKO Üniversitesi Sani Konukoğlu Hastanesi Uygulama ve Araştırma Merkezi Anesteziyoloji ve Reanimasyon kliniğinde üç dalda hizmet verilmektedir.

v Anesteziyoloji uygulamaları,

v Yoğun bakım ve reanimasyon ünitesi,

v Ağrı tedavisi (Algoloji)

 

Başta anestezi uygulamasının 4 özel dalı olan kardiyovasküler cerrahi anestezisi, nöroanestezi, pediatrik anestezi, kadın doğum anestezisi olmak üzere klinikte tüm anestezi uygulamaları yapılabilmektedir.

 

Yoğun bakım ve reanimasyon ünitesi iki bağımsız üniteden oluşmakta ve 8 yatağı bulunmaktadır. Her yatak kardiak mönitör, ventilatör, infüzyon pompaları, aspiratör vb. teknik donanıma sahiptir. Antidekübit özelliğe sahiptir. Yoğun bakım ve benzeri reanimasyon ünitesinde mekanik ventilasyon desteğine ihtiyaç duyulan respiratuar bozukluklar başta olmak üzere travma, intoksikasyon (zehirlenmeler), sepsis, ARDS, şok, nöromusküler hastalıklar, serebrovasküler olaylar ve ameliyat sonrası yoğun bakım desteği gereken hastalar tedavi görmektedir.

 

Klinikte mekanik ventilasyon, girişimsel kardiyak monitörizasyon, hemofiltrasyon, hemodializ, cerrahi ve perkütan trakeostomi yapılabilmektedir.  Dünyada, tüm modern yoğun bakım ünitelerinde yapılan her türlü işlemin gerçekleştirilebildiği ünitemizde, Gaziantep ve çevre illerden çok sayıda hasta tedavi edilmekte, hatta ünitemize, üniversite hastanelerinden bile hasta kabul edilmektedir.

 

Ağrı bölümünde, akut ve kronik (müzmin) ağrılar, multidisipliner bir yaklaşımla tedavi edilmektedir. Bu amaçla intravenöz, intramusküler, spinal ve epidural hasta kontrollü analjezi, rejyonel bloklar, kalıcı pompa sistemleri uygulanabilmektedir.

 

Ağrı Polikliniğinde en çok şeker ve kanser hastalarının ağrıları tedavi edilmektedir.

SANKO Üniversitesi Sani Konukoğlu Hastanesi Uygulama ve Araştırma Merkezi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Kliniği’nde Dr. Damla Sarıgüney’in yanı sıra, Prof. Dr. Güner Dağlı, Yrd. Doç. Dr. Betül Kocamer Şimşek, Yrd. Doç. Dr. Soner Karadaş, Yrd. Doç. Dr. Ahmet Aykut Akyılmaz ve Dr. Yunus Baydilek de görev yapıyor.

 

SANİ KONUKOĞLU HASTANESİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

Çağdaş hastane yönetimi anlayışıyla yönetilen ve sağlıkta yüksek kalitenin adresi haline gelen hastanede, Acil Servis, Biyokimya, Patoloji ve Klinik Mikrobiyoloji Laboratuvarları, Radyoloji, Nükleer Tıp, Kardiyovasküler Cerrahi, Organ Nakli Merkezi, Nefroloji, Genel Cerrahi, Beyin Cerrahisi, Çocuk Cerrahisi, Dahiliye, Gastroenteroloji, Endokrinoloji, Kulak Burun Boğaz, Pediatri, Kardiyoloji, Göğüs Hastalıkları, Üroloji, Ortopedi ve Travmatoloji, Enfeksiyon Hastalıkları, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Plastik Rekonstrüktif Cerrahi, Göz Hastalıkları, Kadın Hastalıkları ve Doğum, Nöroloji, Psikiyatri, Göğüs Cerrahisi, Dermatoloji, Uyku Laboratuvarı, Obezite ve Metabolik Cerrahi Kliniği ve Üremeye Yardımcı Tedavi Merkeziyle uzman tanı ve tedavi yöntemleri uygulanıyor.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol