banner1451
Öne Çıkanlar EŞLERİNİN BÖBREĞİ İLE HAYATA TUTUNDULAR YAŞANACAK BİR TÜRKİYE İÇİN KÖY GARAJI CHP DEDİ SİVİL TOPLUM GELİŞİRSE TÜRKİYE DEMOKRASİSİ DE GELİŞİR KENDİMİZ ÇALDIK DONDURMA ISMARLADI

Bu haber kez okundu.

AMELİYATSIZ YÜZ GERME (CİLT GENÇLEŞTİRME)
 



Uzm. Dr. Önder Köprülü, ameliyatsız yüz germe teknikleri cerrahi işlem olmadan yüzdeki sarkma ve kırışıklıkları gideren yöntemlerdir”. Yüz gerdirme ve gençleştirme yöntemleri ile günümüzde artan anatomik bilgiler ve teknikler sayesinde doğru hasta seçimlerinde ameliyat yapmadan da ameliyata yakın sonuçlar alınabilmektedir. Bu tekniklerin avantajı hemen günlük sosyal ve iş yaşamına geri dönülebilmesidir. Ayrıca ameliyatın getirdiği yan etkilere sahip değildir. Genel anestezi gerektirmez.  Ayrıca, yapılan işlemlerin çoğu cilt ve cilt altı dokuları onardığı için yaşlanmaya karşı önlem alınmış olur.
 
En Etkili ve En Çok Uygulanan 5 Tane Ameliyatsız Yüz Germe Yöntemi vardır diyen Köprülü; PRP, mezolift, hyaluronik asit aşı,  somon DNA ile yüz germe: Cilde minik zerkler halinde faydalı maddelerin verilmesine dayanan yöntemlerdir. PRP kişinin kendi kanından elde edilen büyüme faktörlerinden zengin plasmadır.  Somon ise önemli bir yapı taşı olan cilt onarımı sağlayan polinükleotid maddesi içerir. Mezolift vitamin, antioksidan, mineral benzeri çok sayıda faydalı madde içeren bir kokteyldir. Hyaluronik asit aşı ise cildimizde bulunan besleyici ve nemlendirici özelliği olan bir tür şekerdir.  Ameliyatsız yüz germelerde  PRP sarkma ve lekede, somon elastikiyet kaybında ve nem vermede, mezolift bakım amaçlı, hyaluronik asit nemlendirmek ve bakım amaçlı kullanılabilir. Tüm bu yöntemleri lazerlift ile birlikte uygulamak ameliyatsız yüz germelerin çok daha etkili olmasını sağlar.  


LAZERLİFT İLE YÜZ GERME


Cilt ve cilt altı dokuları lazer sistemleri ile ısıtarak etkili olan lazerle yüz germe yöntemidir.  Kollajen 50-60 derece ısıtıldığında kısalır. Cilt ve cilt altı dokusu lazerlift ile ısıtıldığında kollajenler kısaldığı için cilt gerilir. Daha sonra ciltte kısalan kollajen alanında tekrar yeniden kollajen üretimi başlar. Böylece uygulama alanında cilt ve cilt altında yenilenme gerçekleşmiş olur.  Lazerlift  PRP, somonDNA, hyaluronik asit aşı,  mezoliftle birlikte uygulandığında ameliyatsız yüz germe işlemi etkinliği 2 katına çıkar. Lazerlift sonrası iş ve sosyal yaşama dönülebilir. Ortalama 2-4 seans uygulanmalıdır. Etkisi 1-1,5 sene devam eder.
Lazerlift Detaylı Bilgi

MİKRO FOKUSLU ULTRASON (ULTRASKİN) İLE YÜZ GERME
Ses dalgaları ile cilt ve cilt altı dokuları etkileyerek ameliyatsız yüz germe yapan bir yöntemdir. Özellikle  yanak sarkmaları, çene netliği kaybı, hafif gıdılarda tercih edilebilecek bir uygulamadır. Ses dalgaları cildi yaralamadan cilt altı dokulara ulaşabilek özelliğine sahiptir.  Dozlarını ayarlayarak cilt altında istenilen dokuya ulaşabilmek mümkündür. Böylece, ameliyatlarda yüz germede kullanılan,  cilt altı SMAS  dokusuna ulaşabilen ses dalgaları bu dokuyu etkileyerek yüzü gerer.  Yüz germe özelliği işlemden hemen sonra ortaya  çıkan fokuslu ultrasonun etkisi  üçüncü ayda maksimuma çıkar. Fokuslu ultrasonu, yüz yağları boşalmış ya da kaymış hastalarda dolgu ile birlikte, cildi gevşemiş hastalarda ise lazerlift  ile birlikte, gıdısı olan hastalarda iple birlikte  uygulamak en etkili sonuçları sağlar. Fokuslu ultrasonun ameliyatsız yüz germe etkisi 1-1,5 yıl devam eder. Tek seans uygulanır. 
Ultraskin Detaylı Bilgi

Uzm. Dr. Önder Köprülü, Fraksiyonel Radyofrekans (Scarlet, Altın İğne, Altın Frekans) ile Yüz Germe
Mikroiğneli radyofrekans yöntemi iğnelerin mekanik etkisi ve radyofrekansın ısıtıcı özelliği ile cildi gerer. Mikroiğneler sayesinde gözenekleri küçültür, radyofrekans ise cildi sıkılaştırır. Gözenek, kırışıklık problemli elastikiyet kaybı olan, sarkmaya eğilimli kişilerde tercih edilmelidir.  Geçmişte aknelenen ve akne izleri olan kişilerde özellikle uygulanabilir. Ortalama üç seans yapılmalıdır. Seans aralıkları 3-5 haftadır. Yüz sarkmadaki etkinliğini arttırmak için PRP  ve lazerliftle birlikte uygulama yapılmalıdır. 
Scarlet Detaylı Bilgi

İPLE YÜZ GERME  (İP ASKI, ÖRÜMCEK AĞI ESTETİĞİ)
İple yüz germe yöntemi ameliyatsız yüz germe yöntemlerinden  biridir. İplerin  zamanla vücuttan eriyip atılanları ve kalıcı olanları vardır. Kalıcı ipler biraz daha etkili olsalar da kalıcı olmaları nedeniyle  cerrahi işlem olarak kabul edilebilir. Zamanla eriyip atılan ipler çok daha yaygın olarak kullanılmaktadır.  Özellikle alt yüzde çene hattının bozulduğu durumlarda, fazla büyük olmayan gıdılarda etkilidir. Mikrofokuslu ultrason, dolgu yöntemlerine eklendiğinde yüz germe etkisi çok daha belirgin olur.  İp yöntemi zayıf, yağ dokusu az kişilere uygun değildir. Daha çok alt yüz bölgesinde tercih edilmelidir. 
İple Germe Detaylı Bilgi

Dolgu ile Yüz Germe
Uzm. Dr. Önder Köprülü, Yüzde sarkma sadece cilt gevşemesi ile değil cilt altı bağlarında zayıflama, yağ ve kemik kayıpları ile olur. Ailesel olarak yanakları zayıf kişilerde erken yaşta  gözaltı çukuru, torbalanmaya eğilim, yanakta düzleşme veya çöküklük olur. Bu tür  şikâyetlerde dolgu ile yanak ve gözaltı desteği sağlamak  şarttır. Ayrıca yaşla beraber yanaklarda ve şakaklarda yağ ve kemik kaybı gerçekleşir. Bu tür durumlarda yine eksilen hacmi yerine koymadan diğer yöntemlerin etkisi ortaya çıkmaz. Ayrıca yüzü geren yüz bağları ve cilt altı bağ dokusuna dolgu uygulamak lifting etkisi yapar. Ameliyatsız yüz germelerde 40-45 yaş sonrası dolgu eklenerek  yapılan işlemlerden en iyi sonuçlar alınır. Doğru alanlara dolgu konulursa şişme yerine yüze gençlik ifadesi veren daralma ve toparlanma olur.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol