Öne Çıkanlar TEYFİK YAĞCI İSTİFA ETTİ!!! dizi KAHVE İÇİRECEK 13 YIL ŞEYTAN TAŞLADIK GÖRÜMCEDEN YENGEYE BÖBREK NAKLİ

Bu haber kez okundu.

 ALLERJİK RİNİT VE GRİBAL ENFEKSİYONLAR’A DİKKAT
 Alerjik rinit insanların yaklaşık 1/3 ünü etkileyen bir hastalıktır. Görülme dönemine göre iki grupta sınıflanır.

1.Perinial Alerjik Rinit: Her mevsimde görülebilir.

2.Mevsimsel Alerjik Rinit: Geçiş dönemlerinde yani İlkbahar ve Sonbahar dönemlerinde görülür.

Bunların içinde de daha sık görülen Mevsimsel Alerjik Rinittir. O halde özellikle ilkbahar ve sonbahar dönemlerinde Alerjik Rinitten kendimizi korumak gerekmektedir. Çünkü Alerjik Rinit bir taraftan burun akıntısı, burunda kaşıntı, hapşuruk, öksürük gibi şikayetlerle toplum içinde rahatsızlık yaratırken öbür yandan vücut direncini düşürerek Üst Solunum Yolları Hastalıklarına davetiye çıkarır. Ayrıca bizim yaşadığımız bölge çok rüzgarlı olduğu için bizim bölgemizde Alerjik Rinit daha fazla görülmektedir.

ALERJİK RİNİTTEN KENDİMİZİ KORUMAK

Alerjik rinitten tamamen kurtulmak eğer vücudun allerjen kabul ettiği madde tespit edilebilirse aşılama (Desansibilizasyon) yoluyla mümkün olabilmektedir. Ancak bu her zaman mümkün olamamaktadır. Zira hem her zaman alerjen madde tespit edilememekte hem de bu maddenin aşısı bulunmamaktadır. Tespit edilebilen ve buna karşı aşı geliştirilebilmiş ancak 50 civarında alerjen ve aşı bulunabilmiştir. Oysa dünya yüzeyinde milyonlarca alerjen var. Bu nedenle aşılama yöntemiyle çoğu zaman Alerjiyi tedavi etmek mümkün olamamaktadır.

Özel Sular Vatan Hastanesi Kulak Burun Boğaz Op. Dr. Faruk ATLI, “O halde alerjiden korunmak için birtakım tedbirlere başvurmak daha akıllıcadır. Bunun için evde yünlü halı, kilim, yatak, yorgan, yastık, kazak gibi şeyler bulundurmamak;  evde  kedi, köpek, kuş gibi tüylü hayvanları beslememek; temizlik yapılırke maske takmak yada evden uzaklaşmak; rüzgarlı havalarda dışarı çıkmamak; ağaçlı, çiçekli, böcekli yerlerde dolaşmamak; tüylü yiyecekler yememek gibi tedbirler çoğu zaman işe yarar. Ayrıca biz Alerjik rinit hastalarına yine tedbir amaçlı 1 yıl boyunca defter tutmalarını ve her hapşuruk, burun akıntısı, öksürük başladığında nerede olduğunu not etmesini tavsiye ediyoruz. Böylece neye karşı alerjik olduğu tespit edilebilir ve bunlardan uzak durarak bir miktar korunabilir.” dedi.

TEDAVİ OLARAK İSE ANTİALERJİK İLAÇLAR VE TOPİKAL OLARAK KULLANILAN ANTİALERJİK BURUN SPREYLERİ KULLANILABİLİR.

Alerjik rinit olan insanların %60 ında Alerjik astım, astımlı hastalarında %80 inde Alerjik rinit birlikte görülmektedir. Bu nedenle “Tek Solunum yolu” felsefesi doğrultusunda Alerjik Rinitle ilgili tedavi verilirken beraberinde Astım ile ilgili tedavi de verilmelidir. Bu konuda her gün yeni ilaçlar üretilmektedir.

Şimdi birazda yine bu mevsimde sık görülen Üst Solunum Yolları Hastalıklarından ve onlardan korunma yollarından bahsedelim. Mevsim geçişlerinde özellikle gün içerisinde ısı değişikliklerinden dolayı Üst Solunum Yolları Enfeksiyonları sık görülmektedir. Sabah saatlerinde soğuk, öğlen sıcak, akşamüzeri tekrar soğuk olmakta bu da üşüme-terleme sonucu hastalıklara davetiye çıkarmaktadır. O halde bu geçiş dönemlerinde giyim kuşama dikkat edilmeli, kalabalık yerlerde mümkünse maske takılmalıdır.

Kulak Burun Boğaz Op. Dr. Faruk ATLI Ayrıca risk grubundaki insanlar (Doktor, sağlık personeli, Öğrenci gibi kalabalık yerlerde bulunanlar) grip aşısı yaptırmalıdır. Grip aşısı sonbahara girerken yapılmalıdır. 9.ay en ideal zamandır ama 10. ay boyunca yapılabilir. Grip aşısı hastalıklardan tamamen korumaz ancak birçok gribal enfeksiyonu önleyebilir. Piyasada bulunan tüm grip aşıları da uygulanabilir. Bu uygulama Üst Solunum Yolları Enfeksiyonlarından korunmak içinde mutlak gereklidir. Zira gribal hastalıklar sonrasında vücut direncinin azalmasına bağlı süperenfeksiyon olarak Üst Solunum Yolu Enfeksiyonları gelişebilir. Yine Üst Solunum Yolu Enfeksiyonunu önlemek için gribal enfeksiyon döneminde hem antigribal ilaçlar kullanılmalı, palyatif tedaviler verilmeli, istirahat, sıcak tutma ve vitamin desteği ile vücut direnci artırılmaktadır. Tabiî ki Bakteriyel Enfeksiyon ortaya çıkmışsa mutlaka Doktor kontrolünde Antibiyotik tedavisi uygulanmalıdır.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol