banner1451
Öne Çıkanlar EŞLERİNİN BÖBREĞİ İLE HAYATA TUTUNDULAR SİVİL TOPLUM GELİŞİRSE TÜRKİYE DEMOKRASİSİ DE GELİŞİR KENDİMİZ ÇALDIK YAŞANACAK BİR TÜRKİYE İÇİN KÖY GARAJI CHP DEDİ DONDURMA ISMARLADI

Bu haber kez okundu.

64 YAŞINDAKİ HASTA, KSÜ TIP’TA SAĞLIĞINA KAVUŞTU
  

Andırın’da yaşayan 64 yaşındaki Habip Keleş’e 5 yıl önce kalp yetersizliği tanısı konularak şoklama özelliğine sahip kalp pili takıldı. Takip eden yıllarda hastada ileri evre kalp yetersizliğine bağlı olarak hayatı tehdit eden ölümcül ritim bozukluğu gelişti. Yoğun ilaç uygulamasına ve hastada bulunan şoklayıcı kalp piline rağmen ritim bozukluğu düzelmeyen Keleş, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi kardiyoloji kliniğine sevk edildi.

Dört saat içerisinde 50 defa şok tedavisi uygulanan hastaya Doç. Dr. Ahmet Çağrı Aykan tarafından başarılı ablasyon tedavisi uygulandı.

Yöntemin dünyada ve ülkemizde az sayıda uzman tarafından gerçekleştirilebildiğine dikkat çeken Doç. Dr. Ahmet Çağrı Aykan, “Hastamızda oluşan ritim bozukluğu, ventriküler taşikardi fırtınası olarak adlandırılmaktadır. Bu hastalarda ilaç tedavisi ve şok tedavisine rağmen normal ritim sağlanamıyorsa acil olarak ablasyon tedavisi gerekmektedir. Nitekim hastamızda ilaç tedavisi ve şok tedavilerine rağmen VT fırtınası devam etmiştir. Bu nedenle kasıktan kateter ile girip gelişmiş üç boyutlu görüntüleme sistemleri kullanarak ritim bozukluğunun kaynaklandığı bölgelere radyofrekans ablasyon/yakma tedavisi uyguladık ve ritim bozukluğunu kontrol altına aldık. Ventriküler taşikardi fırtınasına acil ablasyon ile müdahale, bölgemizde ilk defa kliniğimizde uygulandı. Kliniğimizde endikasyon dâhilinde bütün ritim bozukluluklarına müdahalede bulunabiliyoruz.” diye konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol