banner1451
Öne Çıkanlar EŞLERİNİN BÖBREĞİ İLE HAYATA TUTUNDULAR SİVİL TOPLUM GELİŞİRSE TÜRKİYE DEMOKRASİSİ DE GELİŞİR KENDİMİZ ÇALDIK YAŞANACAK BİR TÜRKİYE İÇİN KÖY GARAJI CHP DEDİ DONDURMA ISMARLADI

Bu haber kez okundu.

14 MART TIP BAYRAMI
 Tıp Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımlayan Prof. Dr. Dağlı, tıp mesleğinin tarihin en eski ve yeniliğe en açık mesleklerinden biri olduğuna dikkat çekerek, bilimin ilerlemesine paralel olarak, sağlık dünyasında da büyük gelişmeler ve ilerlemeler yaşandığına vurgu yaptı.

 

14 Mart tarihinin Tıp Bayramı olarak kutlanmasına değinen Prof. Dr. Dağlı, “14 Mart 1827 tarihinde II. Mahmut Dönemi’nde Şehzadebaşı’nda bulunan Tulumbacıbaşı Konağı'nda ülkemizdeki ilk Cerrahhane, Tıphane-i Amire ve Cerrahhane-i Amire adıyla kurulmuştur. 1838 yılında ise bu kurumun ismi Mekteb-i Tıbbiye-i Adliye-i Şahane olarak değiştirilmiştir. Ülkemizde modern anlamda tıp eğitiminin başladığı tarih olan 14 Mart, bu nedenle Tıp Bayramı olarak kutlanmaktadır” dedi.

 

Hekimlik mesleğinin tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de zorlu ve yoğun bir eğitimle elde edildiğini anımsatan Prof. Dr. Dağlı, devamla şu görüşlere yer verdi:

 

“Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Beni Türk hekimlerine emanet ediniz’ sözlerinde olduğu gibi hekimlerimiz her türlü güncel bilgiyi ve teknolojiyi kullanarak, çağın gereklerini yerine getirmektedir.

 

SANKO Üniversitesi olarak, çağdaş ve modern dünyanın gereklerini takip eden, bilgiyi en iyi şekilde üreten ve kullanan, Büyük Önderimizin güvenine layık hekimler ve sağlık profesyonelleri yetiştirmek, değerli vatandaşlarımıza hizmet vermek üzere aldığımız sorumluluğun bilinciyle hareket etmeye devam edeceğiz.

 

Bu vesileyle tüm hekimlerimizin, hekim adaylarımızın ve sağlığımız için büyük çaba gösteren sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını kutluyor, sağlıkta ve hayatımızın her alanında karşılaştığımız şiddetin sona ermesini diliyorum.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol