Koronavirüs ile mücadelede herkes elini taşın altına koyuyor, imkanı nisbetinde ve gücü yettiğince. Bir de, kendisine verilen yetkiler ışığında, sosyal ve mesleki sorumluluk duygusunu da ilave ederek, bu beladan bir an önce nasıl kurtuluruzun derdinde, hesabında herkes.

Bu meselede sağlık çalışanlarının hakkını inkâr etmemek lazım.

Tabi başta İl sağlık Müdürümüz olmak üzere, ki onun güçlü ekibi, sağlık çalışanlarını bir çatı altında birleştiren sendikalar da dahil bu kategoriye, her türlü sıkıntılara göğüs gererek özveriyle bir mücadele koyuyorlar ortaya.

Hıfzıssıhha Kurulu kararları tabi ki önemli. Valimiz sayın Vahdettin Özkan başkanlığındaki kurul, bizim sağlığımız için alınması gereken ne kadar radikal karar varsa almaktan geri kalmazken, bendenizden bir öneri, medikal firma sahipleri ve çalışanları da sağlık çalışanları kapsamında değerlendirilmeli.

Zira onlar da aynı amaca hizmet ediyorlar.

Onlar da sağlık camiasının bir parçası. Yani olmazsa olmazı. Neticede her türlü hastalıkların şifası için, tedavisi için malzeme verseler, satsalar da, neticede her şey aynı kapıya çıkıyor.

Amaç belli, niyet aynı.

*

Bir küresel salgın ile karşı karşıyayız.

Bu psikolojik, bu biyolojik savaşta, dev ülkeler kapışırken, teknolojileri ile her türlü belayı def edeceklerine inanırlarken, salgından en çok zarar gören, zayiat veren Amerika ve Çin oldu.

Ya bizler…

Ya çalışmak zorunda kalıyoruz, ya da eve mahkûm yaşıyoruz.

Ancak medikal ürün satan sektör, sağlık camiası adına hizmetini veriyor, mesai faktörü gütmeden. Özveriyle, fedakârca.

O bakımdan, bu arkadaşlarımızın, bu kardeşlerimizin de sağlık çalışanları kapsamına alınması, en azından toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanması için karar alınmalı

Sayın Valimize öneriyoruz.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol