banner1482

Siyasete ayar veren, raydan ve yoldan çıkan aynı yolun yolcularının makine ayarlarına dönmesi için çaba harcayan, bunun için lafını esirgemeyen sayın Mehmet Akif Ercan dostumdan Allah razı olsun, bana ara ara böyle malzemeler yetiştirir. Yazı konusunda sıkıntı çektirmez bana. Özlü, birkaç kelimeden de olsa veciz sözlerden köşe yazısı konusu çıkartacağımı bildiği için olsa gerek, yukarıdaki veciz cümleyi, yani ‘sağıra sözünü, köre yüzünü süsleme, yorulursun!’ sayfasından arakladım.

Madem öyle, işte böyle diyerek bizim de çorbada tuzumuz bulunsun misali, birkaç cümle eklememek olmazdı.

*

Haklı, sağıra ne desen boş, nafile. Bazıları öyle var ki, sağırları aratacak cinsten, azıcık duysa bile, işine gelmeyen olunca duymazdan gelmekteler. Millete de yutturuyorlar işin kötüsü.

Ama siz yine de kulaklarının üzerine yatan, sağır ayaklarına yatanlara yine de laf saydırmayın, ağzınızdan çıkan cümlelere, harcadığınız enerjiye yazık! Kelime israfına girip, sinir katsayılarınızı bozacağınıza, suyu akışına bırakın, sağırı sağırlar derneğine üye yapıp kenara çekilin!

Çünkü bir ayaktır gidiyor!

*

Gözleri görmeyen biri karşısına dünya güzelini çıkartsanız da nafile. Görme engelli vatandaşlarım beni bağışlasınlar, işe biraza mizah katarak yazıyorum, yoksa onların gönül gözüyle neleri gördüklerini biliyorum, şahit de oldum kaç kez.

Kastım onlar değil elbette.

Gördüğü halde, bildiği, farkına vardığı halde kör numarasını sürdürenlere yapacak bir şey yok.

O bakımdan makyaj yapmanıza, süslenmenize gerek yok, çünkü sizi görmeyecektir.

*

Bakar körler var mesela…

Herkesin gördüğünü görmezler. Görseler de işlerine gelmez!  

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol