banner1451
Öne Çıkanlar EŞLERİNİN BÖBREĞİ İLE HAYATA TUTUNDULAR SİVİL TOPLUM GELİŞİRSE TÜRKİYE DEMOKRASİSİ DE GELİŞİR YAŞANACAK BİR TÜRKİYE İÇİN KÖY GARAJI CHP DEDİ KENDİMİZ ÇALDIK DONDURMA ISMARLADI

Bu haber kez okundu.

KERVANCIOĞLU; “MÜSİAD EXPO ÜRETİM, TİCARET VE DİPLOMASİNİN KALBİ”

MÜSİAD EXPO 2020 tamamlanmasından sonra şehre dönen MÜSİAD Kahramanmaraş Şube Başkanı Sami Kervancıoğlu ile sohbet etme imkânı bulduk.  4 gün süren fuarla ilgili olarak; “Fuara ilgi beklenenin de üzerindeydi. Avrupa, Asya-Pasifik, Avrasya, Afrika ve MENA ülkeleri başta olmak üzere, 102 ülkeden 15 bine yakın ziyaretçi katıldı. “Küresel Ticaret Burada” sloganıyla yapılan fuarda, 50 ülkeden 400 alım heyeti ağırlandı. Pek çok etkinliğe imza atılan zirvede, 4 kıtadan 19 iyi niyet (MoU) anlaşmasına da imza atıldı. EXPO 2020’nin sanal fuarı 28 Kasım’a kadar online ziyaretçilere açık olacak.” dedi.

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin (MÜSİAD), Türkiye ekonomisinin ticaret ve yatırım alanlarındaki iletişim dili ve köprüsü olmak adına iki yılda bir düzenlediği MÜSİAD EXPO 2020, şehrimiz ve ülkemiz ekonomisine neler kazandırdığını sorduk; Kervancıoğlu bize şu cevabı verdi;

“Bu yıl sadece pandemi dönemindeki en geniş katılımlı fuar olarak değil; aynı zamanda pek çok ilki gerçekleştirerek de güçlü marka imajını sağlamlaştıran fuar, 70 bin metrekarelik bir alanda 15 bine yakın ziyaretçiyi ağırladı.

TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde pandemi kurallarına ve TSE COVID 19 Güvenli Hizmet standartlarına uygun şekilde yapılan MÜSİAD EXPO, ilk hibrit fuarı olma özelliğiyle sanal ortamdan da katılım ve ziyaretler gerçekleşti. Maske, Mesafe, Temizlik kuralını hiçbir şekilde göz ardı etmeden yürütülen organizasyonda tüm katılımcı ve ziyaretçiler hassas kontroller sonrasında içeriye alındı ve fuar alanında temassız teknolojiler kullanıldı.”

SALGINA KARŞI GÜÇLÜ BİR EKONOMİK BAĞIŞIKLIK GELİŞTİRMEK

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından açılışı yapılan fuarı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da ziyaret etmişti. Başkan Kervancıoğlu’na bu ziyaret ile ilgili düşüncelerini sorduk, “Doğrudur, açılışı sayın Varank yaptı. Açılışta MÜSİAD EXPO gibi geniş kapsamlı etkinlikler, ticaret hacmimizin düşük olduğu ülkelerle yeni işbirlikleri geliştirmemize vesile olduğunu, yaşanan bu zor günlerde; ülkeler arasında kurulan ortak yatırım, ortak üretim ve ortak ticaret imkanları salgına karşı güçlü bir ekonomik bağışıklık geliştirmesini sağlayacağını, salgın sonrası dönemin kazananları, işbirliğini bugünden kurup, hızlı harekete geçenler olacağını söyledi.” diye konuştu.

YENİ DÖNEM YATIRIM POLİTİKASINA TAM DESTEK

MÜSİAD EXPO 2020 kapsamında 50 ülkeden 400 alım heyetinin ağırlandığını söyleyen ve Küresel ticaretin kalbinin bu fuarda attığını kaydeden MÜSİAD Şube Başkanı Kervancıoğlu, 24 sektörden yüzlerce firmanın katılımıyla yapılan MÜSİAD EXPO 2020’yi pandeminin bu zorlu sürecinde yeni dönem iktisadi yol haritasında etkili ve faydalı olmak adına gerçekleştirdiklerini ifade ettikten sonra, Venezuela’dan Özbekistan’a, Endonezya’dan Almanya’ya kadar pek çok ülkeden stantlı katılımın sağlandığının altını çizerek, “Avrupa, Asya-Pasifik, Avrasya, Afrika ve MENA ülkelerinden yoğun talebin olması, ülkemizin yeni dönem yatırım politikalarına destek vermek adına bizleri yüreklendirdi” ifadesini kullandı.

TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde pandemi kurallarına ve TSE COVID 19 Güvenli Hizmet standartlarına uygun şekilde yapıldığı söyleyen Sami Kervancıoğlu, ilk Hibrit fuarı olma özelliğiyle sanal ortamdan da katılımcı ve ziyaretçilerini ağırlamaya devam ettiğine vurgu yaptı, maske, mesafe, temizlik kuralını hiçbir şekilde göz ardı etmeden yürütülen organizasyonda tüm katılımcı ve ziyaretçileri hassas kontroller sonrasında içeriye alındığını ve fuar alanında temassız teknolojiler kullandıklarını belirtti.

KATILIMCILAR MEMNUN AYRILDILAR MIYDI?

Daha soruyu sormadan “Tabi ki memnun ayrıldılar!” diyen Başkan Kervancıoğlu meseleye açıklık getirdi; “Fuar sonrası katılımcılarına yapılan  anket sonuçlarına göre katılımcılarımızın yüzde 89’unun fuardan memnun olduğunu ve yine katılımcılarımızın %96’sının bir sonraki fuara katılmayı düşündüklerini öğrendik. Sonuçlar bizi çok memnun etti ve şimdiden 2022 fuarı hazırlıklarına hızlıca giriş yaptığımızı belirtmek isterim.”

GİRİŞİMCİLİK ALANI’NA BÜYÜK İLGİ

Bu yılki fuarın ilklerinden olan Girişimcilik Alanı’nda, Türkiye’nin yeni yatırım gücü haline gelen projelerin sergilendiğini ve bu alanın ziyaretçiler tarafından oldukça ilgi çektiğini aktaran Başkan Kervancıoğlu, aynı şekilde fuar kapsamında ziyaretçilerle buluşan Türk dünyasının haklı gururu elektrikli araçların da yoğun ilgiyle karşılandığının altını çizdi. “Pek çok ilke imza atıldı” dedi.

Kervancıoğlu’na bu ilklerin neler olduğunu sorduk, şunları söyledi;

“Bu yılki EXPO’da ilk kez MÜSİAD tarafından projelendirilen ve yeni turizm kaynakları geliştirme ve turizm yatırımlarını çeşitlendirme projesi kapsamında, kamuya sunulan ve önemli ölçüde kendine taban bulan Karavan Turizmi girişimleri de sergilendi. Fuarda yer alan MÜSİAD Vadisi’nde Akıllı Tarım Kent Projesi, Karavan Park Projesi, Pandemi (Sahra) Hastanesi ile MÜSİAD’ın Milli Üretim Üssü olacak Yatırım, Üretim ve Ticaret Üsleri projeleri başta olmak üzere MÜSİAD Future, MÜSİAD Innova, MÜSİAD Invest, MÜSİAD Akademi, 2023 YEREL ve MÜSİAD TIA markalarının da lansmanları yapıldı.

Fuarda tanıtımı yapılan MÜSİAD Yatırım, Üretim ve Ticaret Üsleri, KOBİ’lerin, yatırım, üretim ve ticaret olmak üzere her aşamada şartları düşünülmüş yaşam alanlarında bir kuluçka merkezi mantığı ile büyümesi için hayata geçirilmiş projeler. Her türlü afet ve olası yenilenen pandemi durumlarında tüm ihtiyaçların aynı ortam içinde sağlanacağı ve sağlıklı bir şekilde üretim ve ticaretin aksamadan devam edeceği üretim üsleri, işverenler ve emekçilerin aileleri ile birlikte rahatça yaşayabileceği birer yaşam alanlarını kapsıyor.”

DÜNYA İŞ İNSANLARINI BİR ARAYA GETİRDİ

fuarın pek çok etkinliğe de ev sahipliği yaptığına ayrıca dikkat çeken Başkan Kervancıoğlu, Dünyanın dört bir yanından gelen sanayici ve iş insanlarının katıldığı 24'üncü Uluslararası İş Forumu - International Business Forum (IBF) "Virüs Ekonomisi" gündemini konuştu. Toplantılar boyunca, pandemi sonrası dünya düzeni masaya yatırıldığına işaret ederek, “Dünyanın içinde bulunduğu bu zorlu zamanda, düzenlenen ülke temsilcileri, iş insanlarını ağırlayan forumda IBF Başkanı Erol Yarar yaptığı konuşmada; "Bugünün fotoğrafını iyi çekmezsek, teşhislerimizi doğru yapamazsak, tedaviyi yapamayız. Sektörel analizleri, bugünün ve yarının ne olacağı ile ilgili uzmanlarımızdan dinlemek yararlı olacaktır. Dünya hayatı hiçbir asırda görmediği büyük kriz haline dönüştü. Dünyadaki istatistiklere baktığımızda her yıl 56 milyon kişi ölüyor. Şu anda bu hastalık nedeniyle ölümler istatistiki olarak %1,5 artmış. Dünyanın ekonomisi nasıl daralır diye baktığınızda, tek izahı var. Psikoloji bozulunca ekonomi de bozuldu" şeklinde cevap verdi.

FAHRİ KONOSLOSLARININ BULUŞMA NOKTASI

Ticaret ve yatırım ağlarına katkıda bulunmak adına, ticaretin iletişim dili haline gelen diplomasinin, öncü unsurlarından olan fahri konsolosların bir araya geldiği ‘MÜSİAD-Dünya Fahri Konsolosları Ticaret ve Diplomasi Zirvesi’ni hatırlattık kendisine. Uluslararası ticaretin önemli oyuncuları sayılan fahri konsolosları bir araya getiren yaklaşık 50 fahri konsolosun katıldığı zirvede Türkiye ile ABD, Avrupa, Asya ülkeleri başta olmak üzere, farklı ülkelerin ticari ve ekonomik diplomasisi tartışıldı.

Bugüne kadar çeşitli kurum ve kuruluşlarla toplam 193 anlaşma imzalayan MÜSİAD’ın Kahramanmaraş Şubesi Başkanı sayın Sami Kervancıoğlu’na fuar sonrası bu röportaj için teşekkür ediyoruz.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol