banner1451
Öne Çıkanlar EŞLERİNİN BÖBREĞİ İLE HAYATA TUTUNDULAR SİVİL TOPLUM GELİŞİRSE TÜRKİYE DEMOKRASİSİ DE GELİŞİR YAŞANACAK BİR TÜRKİYE İÇİN KÖY GARAJI CHP DEDİ KENDİMİZ ÇALDIK DONDURMA ISMARLADI

Bu haber kez okundu.

 AKKURT; “NORMAL EĞİTİM; 2019’DA”
  

Halen 111 projeyi yürüttüklerini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, bunun 1.500 dersliğe denk düştüğünü belirterek, bunların bir kısmının şu an sürdüğünü, bir kısmının da projelendirme aşamasında olduğuna vurgu yaptı.

“Bunlar yapılıp tamamlandığında, nüfus artışında değerlendirerek 2019 yılında normal eğitime geçmeyi hedefliyoruz” diyen İl Müdürü Akkurt, devamla; “Bizim bu projelerimizin, Büyükşehir, Onikişubat ve zaman zaman da hayırseverlerin yapmış olduğu katkılar var. Onlara da yaptıkları ve yapacakları katkılardan ötürü teşekkür ediyorum. İlimizde 300 bine yakın öğrenci varken, bunun 30 binini Suriyeli çocuklar oluşturuyor. Bunları da kendi eğitim-öğretim çerçevesinde düşünürsek, derslik ve öğretmen ihtiyacımız net şekilde ortaya çıkıyor” dedi.

EN ÖNEMLİSİ ÖĞRETMEN İHTİYACI

Eğitimde geldikleri noktayı önemsediklerini ve çıtayı yüksek tutarak iyi bir performans sergilediklerinin altını çizen İl Müdürü Akkurt, ihtiyaçları olan derslik sayısı kadar en önemli ihtiyaçlarının başında öğretmen geldiğine dikkat çekerek, “Norm itibariyle 15 bin öğretmen sayımız var, ama bunun 12.800’ü civarında görevdeler. Yaklaşık 2 bin civarında öğretmen açığımız var. O nedenle Bakanlıkça atama yapılması gerekiyor. En azından yarısının atama sürecini bekliyoruz.  Yaklaşık 1.050 kurumumuz varken kent dağınık bir coğrafyaya sahip. Bu kurumların,   bulundukları konuma göre kendine özgü alanları var, birisinin tavan ile sorunu varken, diğerinin de zeminle sıkıntısı olabiliyor. Kimisinin de enerji (jeneratör) ile ilgili ihtiyaçları varken, özellikle temel eğitimde, onarım ödeneklerine fazla ihtiyaç duyuyoruz.” diye konuştu.

ÖDTENEKLERİ TENKİS ETMEDİK!

İl Müdürü Akkurt, birkaç yıldan beri gelen ödenekleri tenkis etmediklerini, hepsini de kullandıklarını, bu bağlamda Bakanlık düzeyinde performanslarının iyi olduğuna dikkat çektikten sonra, sözlerini şu cümlelerle tamamladı; “İnşallah önümüzdeki dönemde, sayın Başbakanımızın belirlediği 2019 vizyonunda Kahramanmaraş’ı normal eğitime geçirecek noktaya geleceğimize inanıyorum” ifadesini kullandı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol