banner1482

Dikkat edin, günümüzde ne gecelerin tadı var, ne de gündüzlerden keyif alıyor insanlar. Umutsuz, işsiz, geçim kaygısını vücudunun tüm hücrelerinde hisseden insanların yüzlerine bakın!

Gülümseyen yok.

Gecelerin rengi gündüze yansımayınca, insanlar rüya da göremez oldular. Gördükleri rüyaları dahi hayra yormayan yorgun savaşçılar gibi, duman duman gözleriyle toplumu süzüyor, kalabalıkta gezenleri tahlile çalışıyor ama hiçbir müspet veya menfi sonuca erişemeden akşam evine gitmeyi koyuyor kafasına. Başka gidecek yeri yok çünkü.

*

Tepedeki ay oturup kalkıyor. Mekânlardan birinde hızlı bir müziğin eşliğinde kadınlar dansa başlarken, herhangi bir zamanda çok uzaklardan üzerinize bakışlar atılıyor.

Çünkü gözler duman duman. Geceyi belinden saran paralı züppelerin yanında tanıdık isimler vardır.

Dergilerde çıkan resimlerinden tanırsınız onları. Toplasanız 20 kişiyi geçmezler.

Baştan ayağa kaypaklık akar bakışlarından. Gözlerinde para desenli lensleri vardır. Bir dergide, bir magazin programında fotoğrafları çıksın diye zıvanadan çıkarlar.

Züppe erkekler o kadınlara hesap ödetmezler ama gecelere meraklı olmanın bedelini pahalıya ödetirler.

Oysa harcanmış bir gençliğe kaç para ödenir bilinmez. O kadınların yanında özenti çemberinde harcanmaya iteklenmiş genç kızlar da bulunur.

Daha ilk gecelerinde, "solgun elvedalar" gönderirler geldikleri yere. Daha ilk gece onları koynuna alır cebi yüklü bir hergele.

*

Kendilerini gecelerin külkedisi sanan biçare kadınlar bir panayır yerinde koşturup dururlar.

Bilmezler ki geleceklerini kendi elleriyle vururlar. Genç kız tüketiminin her gün biraz daha genişlediği bir alemde bu kadınların neler ürettiğini sorsanız size gülerler.

"Kolay para kazanmanın mikrobu" vardır onların akyuvarlarında, alyuvarlarında. En güzel yalandır gece hayatı. İhtiraslı kadınları kandırmak için en göz alıcı resimdir.

Zamanın kör dehlizlerinde kaç genç kızın geleceği kaybolmuştur, hesaplasanız aklınız karışır. Aşkın ipe çekildiği yerlerde yürekli ilişkileri de bulamazsınız zaten.

*

O kızların babalarını merak ederim en çok! İçlerinde acı duyanlar da çoktur, gurur duyanlar da.

Aymazlık virüsünün kimleri saracağı ortadadır. Gün olur, devran döner. Kimileri bir gecede şöhret olur kimileri bir gecede yanar ve söner. Güzellik; gazetelerde ve dergilerde boy gösteren kadınların tek servetidir.

Ruhları kayıptır ya kimin umurunda! Onlar için yeni bir erkek, lüks otomobillerinin ilk taksitidir.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol