2020 yılında Ramazan ayına kavuşmanın engin huzur ve mutluluğunu yaşamaktayız. Evet, tüm dünyayı tehdit eden, kasıp kavuran, geleceğimizi karartan, ekonomiye bile darbe vuran, insanların sosyal yaşamına müdahale eden görünmez bir virüs, hayatımızı allak bullak etse de, hayat devam ediyor herşeye rağmen.

Evet, kuşkusuz onbir ayın sultanı ramazan bereketiyle gelir. Her ne kadar buruk biri ramazan ayı geçirsek de, ibadetlerimizi camide eda etmesek de, bu ayın sevabı çok.

O bakımdan, Rabbim tuttuğumuz ve tutacağımız oruçlarımızı kabul ve makbul eylesin!

*

Bu mübarek ay’la birlikte rahmet, bereket ve mağfiret iklimine girmiş bulunuyoruz. Dışarı çıkma kısıtlaması var. Buna rağmen kısıtlı çıkışlarda bile insanların kurallara uymadıklarına, artık dilimize yerleşen sosyal mesafeye riayet etmediklerine şahit olsak da, maskeli yaşamın bir an önce hayatımızdan çekip gitmesini diliyoruz.

Daha fazla can almadan.

Daha fazla ocaklar sönmeden!

Peygamber Efendimizin; “Allah’ım, Recep ve Şaban’ı bize mübarek kıl ve bizi Ramazan’a kavuştur”  diye dua ettiği mübarek Ramazan ayına bir kere daha kavuşmanın mutluluğu içindeyiz.

Oruçluyuz! Her ne kadar teravih namazlarımızı kılamasak da, her gün bir camide teravih namazımızı eda edemesek de, bereketi ile gelen aydan dolayı Rab’bimize şükretmeliyiz.

Bir AKDO çalışanı olarak değil, inançlı bir insan olarak, bir Müslüman olarak O’nun “Evveli rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennemden kurtuluş” olarak nitelediği bereketli ve manevi kazancı büyük olan böyle bir aya bizleri sağlık ve afiyet içinde kavuşturan Yüce Rabbimize hamd olsun. Bu ayın hepimize, millet ve memleketimize hayırlar getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.

*

Dini hayatımızda önemli bir yeri olan ramazan ayını, diğer aylardan ayıran ve daha faziletli ve üstün kılan bir takım özellikleri ve manevi güzellikleri vardır. Pek çok manevi tecellilere sahne olan bu ayın taşıdığı özellikleri maddeler halinde kısaca özetleyecek olursak:

İnsanlığı, içine düştüğü karanlık ve huzursuz ortamdan çıkarıp aydınlığa kavuşturan yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim bu ayda inmeye başladı.

Beşeriyetin batmayan bir güneş gibi doğan bu yüce kitap, dünya durdukça insanlığı aydınlatmaya devam edecektir.

Başta AKDO ailesi olmak üzere, tüm inananların, tüm dostlarımızın rahmet ve bereket ayı olarak isimlendirilen ramazan ayını tebrik ediyor, tuttukları oruçların hayırlara vesile olmasını niyaz ediyorum.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol