banner1482
 Bu başlıktaki haber ve köşe yazısını yerel gazeteler gündeme taşıyınca, bir futbol tutkunu, keskin taraftar olarak seyirci kalamaz, kayıtsızlığımı sürdüremezdim.

Manşet’ten Cebrail Sarı ve Bugün’den İlker Yiyen’in köşe yazılarını okudunuz.

Mesele, polisin taraftara çektirdiği işkence, taciz. Buğsaşspor maçında sahaya sırtını dönerek emniyet güçlerini protesto eden Büyükşehirspor Taraftarlar Derneğine bağlı Çılgınlar Gurubu, emniyet güçlerine seslenerek, takımını destekleyen taraftarın rahat bırakılmasını istemişler.

Tabi ki taraftar takımını desteklemek için geliyor, stres atmak için. Onlar, taraftarın tavrı kameraya değil, tahriklere…

Taraftar olarak amacı çığırından çıkartan, hakeme ve karşı rakibe karşı tezahüratta ölçüyü kaçıran, belden aşağı vuranları tabi ki taraftar olarak görmüyoruz. Bunu yapanları da hoş karşılamamız mümkün değil.

Taraftar, eli ayağı düzgün tezahüratını yapıyorsa, takımını ateşliyorsa, galip gelmesi için 12. adam rolünü yerine getiriyorsa,  emniyet mensupları bundan rahatsız olmamalı. Bırakın maça gelmenin, izlemenin, takımını desteklemenin keyfini çıkartsın!

Burnundan getirmeyin!

*

Maçı izleyenler arasında bayanlar da oluyor. Fişlemek ister gibi, kayıt altına almak ister gibi, şevkini kırmak ister gibi kameraya almak, taraftarı taciz etmek, tabi ki hoş değil. Bırakın taraftar da adam gibi takımını desteklesin, bağırsın, çağırsın! Küfretsin demiyorum. İstemiyorum.

Bu haklı isteğini, içini boşaltmasını taraftardan esirgemeyin!

Tahrik unsuru olarak görev yaparsanız, bir sonraki haftaya takımını ateşleyen taraftar da bulamazsınız stadlarda.

Burası Maraş. Ha, aynı görevi, aynı davranışı Şırnak’ta sergileyebilir misiniz, tabi ki hayır ve asla! Şırnak’ı gören, bilen, maç izleyen birisi olarak diyorum, yazıyorum.

Emniyet müdürümüzden ricamız, taraftarı rahat bırakması. Polis tabi ki görev alanında olacak, tabi ki emniyeti, güvenliği sağlayacak, taşkınlıklara meydan verenleri alıp dışarı atacak.

Ama kamerayı bir silah gibi sürekli üzerinde tutarak değil.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol